Newsflash
Știri

Burse de cercetare pentru femeile de știință

de Redacția Viața Medicală - iul. 19 2020
Burse de cercetare pentru femeile de știință

Au început înscrierile la bursele private „L’Oréal-UNESCO Pentru Femeile din Știință”. Pot participa cercetătoare de cu vârsta maximă 40 de ani, valoarea unei burse fiind de 47.000 lei. Data-limită este 14 septembrie.

L’Oréal România și UNESCO au lansat o nouă ediție a competiției pentru femeile cercetătoare, în care se acordă patru burse pentru proiecte de cercetare în domeniile Științele Vieții și Științele fizice. Programul de burse private a ajuns la cea de-a unsprezecea ediție, noutățile fiind că valoarea bursei a crescut la 47.000 lei, iar vârsta maximă de participare a fost ridicată la 40 de ani. Înscrierile se fac în perioada 15 iulie – 14 septembrie, pe platforma www.forwomeninscience.com/en/fellowships.

„Provocările lumii în care trăim sunt tot mai diverse, iar soluționarea lor tot mai dependentă de descoperirile științifice. În acest context, credem că este vital să susținem cercetarea și să încurajăm pluritatea și diversitatea vocilor în echipele care provoacă avansul în știință. (...) Ne dorim să fim mai aproape de comunitatea de cercetători din România și, sprijinind tinere extraordinare, să aducem beneficii unui întreg domeniu de activitate”, a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication & Public Affairs Manager L’Oréal România.

femeie cercetator
Sunt disponibile patru burse, fiecare în valoare de 47.000 lei.

„Criza complexă în care lumea a fost aruncată de pandemia COVID-19 demonstrează odată în plus importanța cercetării din domeniul științelor naturii, al medicinii, al științelor exacte. (...) Investind în noua generație de femei care se dedică științei, cercetării, descoperirii de noi soluții înseamnă să investim în acest viitor, înseamnă să mobilizăm energii noi și prețioase, în care societatea își pune speranțe și de la care avem încredere că vor veni răspunsuri curajoase în fața marilor probleme care amenință astăzi lumea”, a declarat Daniela Zaharia, Secretar General al CN UNESCO pentru România.

În cei 11 ani de la lansare, proiectul a premiat și susținut 25 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste un milion de lei.

Condiții de participare

Pâna pe 14 septembrie inclusiv, cercetătoarele din România cu vârste de maximum 40 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obținut titlul științific de doctor și urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în program prin depunerea dosarelor de candidatură pe platforma dedicată.

În cadrul programului se acordă câte două burse pentru proiecte de cercetare din domeniile Științele Vieții și Științele Fizice, fiecare în valoare de 47.000 de lei.

Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2020, iar câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii noiembrie 2020.

Despre programul L’Oréal - UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă”

Bursele L’Oréal – UNESCO For Women in Science (Pentru Femeile din Știință) se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări.

275 de tinere cu contribuții majore in domeniul științific, beneficiază în fiecare an de programe de bursă naționale sau regionale. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents.

Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award pentru activitatea desfășurată în domeniul lor, Științele Vieții sau Științele Fizice. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

Pentru mai multe detalii accesați www.forwomeninscience.com.

S-ar putea să te intereseze și:

Ziua internațională a femeilor în știință

ETICHETEburseL'Oreal

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe