Newsflash
Știri

Burse de cercetare pentru studii despre efectele berii

de Dr. Laura Davidescu - mai 17 2021
Burse de cercetare pentru studii despre efectele berii

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță lansarea unui nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Fondurile sunt de 100.000 lei.

Noul program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea a fost anunțat în cursul săptămânii trecute. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei. 

FotoProgramul lansat de Centrul de Studii pentru Bere, Sănătate și Nutriție este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și postuniversitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de e-mail centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de e-mail până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

„Programul burselor de cercetare demarat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție oferă studenților la medicină și comunității medicale oportunitatea de a explora beneficiile berii asupra organismului și, totodată, de a oferi publicului larg informații relevante despre una dintre cele mai populare băuturi.

Foto_Dr. Corina Zugravu
Dr. Corina-Aurelia Zugravu

Berea este obținută din ingrediente 100% naturale, hamei, drojdie, cereale și peste 90% apă, cu multiple valențe pozitive asupra stării generale de sănătate, putând fi integrată cu succes într-un stil de viață sănătos atunci când este consumată cu moderație”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Regulamentul oficial împreună cu toate detaliile despre procesul de înscriere, condițiile de eligibilitate, procesul de selecție și de realizare a studiilor după anunțarea câștigătorilor, sunt disponibile online pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție: http://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/

Foto_Dr. Alin Popescu
Dr. Alin Popescu

„Acest program demarat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a devenit deja o tradiție pentru noi. Chiar și în contextul pandemiei continuăm să sprijinim mediul academic și tinerii studenți care își doresc să se dezvolte în zona cercetării științifice. Este foarte important ca studenții să se implice în activități de cercetare deoarece îi ajută să evolueze profesional, iar de-a lungul timpului, în intercațiunea pe care am avut-o cu studenții, am observat că există o mare deschidere din partea lor. Acest lucru ne motivează să continuăm și anul acesta cu un nou program de burse și să contribuim astfel la îmbogățirea resurselor științifice de specialitate”, a declarat dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Până în prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție au fost realizate șase studii care au analizat teme diverse: rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii, consumul moderat  de bere si ameliorarea simptomelor asociate perioadei postmenopauză, parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România, evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecți sănătoși, influența consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ, consumul moderat de bere poate ajuta organismul să își revină mai repede după efort fizic, fără să afecteze forța și viteza.

Consumul moderat de bere este definit de Organizația Mondială a Sănătății ca o cantitate zilnică de 660 ml de bere pentru bărbați și 330 ml de bere pentru femei, cu maxim 5% alcool.

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o entitate cu caracter științific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina–Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine și calitatea de Președinte, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă și consultant în probleme de nutriție, deținând calitatea de Secretar general, și dr. Mihaela Begea, doctor în științe inginerești.

Înființat în luna decembrie a anului 2011 și lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman. prin derularea de studii științifice și diseminarea informațiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura și componența Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pot fi găsite la adresa:www.beresanatatenutritie.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe