Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cabinet stomatologic de urgență, la spitalul județean Miercurea Ciuc

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 12 mai 2020, ora 14:36

În cadrul Unității de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Miercurea Ciuc a început să funcționeze un cabinet stomatologic de urgență. Serviciile sunt gratuite.

Cabinetul va funcţiona 24 de ore din 24, iar pacienţii vor beneficia gratuit de serviciile stomatologice.

cabinet stomatologic

„Şi-a deschis porţile un cabinet de stomatologie dentară de urgenţă în cadrul UPU a spitalului. Acest cabinet va funcţiona nu numai pe timpul pandemiei cu coronavirus, ci şi după trecerea pandemiei, deoarece până acum nu au fost asigurate aceste servicii stomatologice de urgenţă, mai ales gratuite”, a declarat dr. Konrad Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Miercurea Ciuc, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că la cabinet au fost angajați doi medici stomatologi, iar cu încă cinci au încheiat contracte pentru asigurarea urgențelor.

Dr. Konrád Judit, a mai precizat că unitatea dentară, aparatura de microchirugie şi consumabilele au fost achiziţionate de SJU, investiţia totală ridicându-se la peste 90.000 de lei.

„Aici se vor primi numai urgenţele stomatologice, cum ar fi o extracţie de urgenţă, un abces dentar, o leziune traumatică şi încă câteva diagnostice care se regăsesc în acest ordin. Cabinetul va funcţiona 24 de ore din 24, şapte zile din şapte şi, ceea ce este foarte important, toate serviciile oferite de acest cabinet stomatologic sunt gratuite, atât pentru pacienţii care au asigurare medicală, cât şi pentru cei care nu au asigurare”, a declarat Şefa UPU a spitalului judeţean, dr. Kocso Jolan, potrivit informatiahr.ro.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: cabinet stomatologic coronavirus in romania servicii stomatologice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.