Newsflash
Știri

Cabinetele de medicina familiei, finanțate cu doar 3,6 miliarde lei

de Dorina Novac - mar. 29 2022
Cabinetele de medicina familiei, finanțate cu doar 3,6 miliarde lei

În anul 2022, cabinetele de medicina familiei sunt finanțate cu doar 3,6 miliarde lei, atrage atenția Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au reacționat la declarația făcută luni de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă de la Ploiești, conform căreia creșterea bugetului medicinei de familie cu 22% este una fără precedent.

medici de familie

Citește și: Viitorul are nevoie de medicina familiei!

„Deşi apreciem interesul acordat de finanțator serviciilor de asistență medicală primară în bugetul anului 2022, atragem atenția că în anul 2019 a existat o creştere mai mare a bugetului, de 28%. Astfel încât cea din acest an nu este fără precedent recent şi nici suficientă. Aşa cum am comunicat în repetate rânduri încă din anul 2015, când au fost crescute doar bugetele pentru sistemul public de sănătate – salariile personalului medical bugetar – avem nevoie de un buget adaptat nevoilor salariale ale personalului angajat din cabinete şi de un buget adecvat pentru investiții şi modernizare”, precizează FNPMF.

Potrivit reprezentanților Federației, acest buget necesar este de 5 miliarde de lei anual.

FNPMF

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe