Newsflash
Știri

Cadoul meu

de Constanţa MARINESCU - dec. 28 2011
Cadoul meu
 

   Categoric, nu-mi place iarna. Şi mai ales nu-mi place în mohorâtul ăsta de oraş. Un gri-cenuşiu şi pe străzi, şi pe feţele oamenilor. Toate steluţele şi luminiţele, aprinse acum în preajma sărbătorilor, deşi frumos colorate, nu reuşesc să ascundă tristeţea, mizeria, sărăcia… Mă tot învârt de ceva vreme prin magazine şi târguri, în curând va veni Moşul cel mare, Crăciun, şi habar nu am ce să le cumpăr apropiaţilor mei. Hai, că nu spun acum că nu-mi plac nici sărbătorile de iarnă (deşi nu-mi plac), dar cadouri trebuie să ofer. Mă opresc în faţa uşii unei librării şi intru. Mă îndrept spre raionul cu cărţi. Nu ştiu ce vreau, dar nu contează, deocamdată. Vânzătoarea mă întreabă ce doresc – îmi vine să-i răspund că o altă viaţă! Surâd şi îi spun că mă uit, mai întâi. Cred că voia să facă şi ea conversaţie, am zărit în acel moment că nu mai erau decât vreo două persoane în încăpere. Mă uit cu atenţie la titluri, nu neapărat la autori, cu toate că îmi place cum mă priveşte Coelho, înconjurat de cărţile lui (citisem undeva că Aleph a depăşit 130 de milioane de exemplare vândute), sau poate Herta Müller ar intra în dialog cu mine, ori cea de la care am învăţat Arta conversaţiei (aş învăţa cum se face Notă informativă bătută la maşină) şi o numesc pe Ileana Vulpescu. Mi-am pus în gând să găsesc pentru prietenele mele nişte cărţi cu semnificaţie, adică să le zic ceva… prin titlu. Mă uit şi la preţuri, le adun, le număr pe degete pe cele cărora ar trebui să le dau cadou… Da, se pare că aş depăşi bugetul alocat şi celor din familie. Ia să gândesc pozitiv! Că toată ziua aud în jurul meu sintagma respectivă. Ţin în mână o carte luată la întâmplare şi involuntar filele ei pornesc grăbite unele după altele, ca şi cum ideile nu ar vrea să se piardă din pagini şi îmi place mirosul acela de… carte. Îl mai ţin minte oamenii? Nu prea cred, computerele sau laptopurile sunt ca banii, nu au miros! Mă uit la titlu. Cu litere mari: Poţi avea tot ce iţi doreşti şi, mai mic, Trebuie să vrei cu adevărat. Iată că am găsit ceva interesant, că tot am zis de… pozitiv. Şi se confirmă încă o lege a lui Murphy: lucrurile pe care nu le căutăm sunt cele de care avem nevoie. Voi reda o frază ce cuprinde esenţa ideilor pe care autorul, Michael Neill, ni le împărtăşeşte: „Această carte vorbeşte despre ce se întâmplă când îţi foloseşti capul, îţi asculţi inima şi îţi urmezi fericirea. Despre ce se întâmplă când încetezi să îi asculţi pe alţii şi dai mai tare vocea din interiorul tău. Când vei termina de citit, vei şti fără urmă de îndoială că poţi avea orice îţi doreşti: mai mulţi bani, un nou loc de muncă sau orice altceva îţi face sufletul să tresalte“. Nu-i aşa că ne sună cunoscut şirul de dorinţe?! Dar, ştiu că nu se întâmplă miracole, însă altceva se poate face: să vrei cu adevărat ca viaţa ta să se schimbe, nu aşteptând de la alţii, ci devenind chiar tu „expertul“ ce va deschide porţile blocate. În acel moment, am fost sigură că mi-am găsit cadoul potrivit. Ceilalţi mai pot aştepta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe