Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Câini care depistează pasagerii cu COVID, pe aeroportul din Sibiu

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 20 iulie 2021, ora 09:54

Cinci câini special dresați pentru a depista persoanele infectate cu SARS-CoV-2 îi întâmpină pe pasagerii care ajung pe aeroportul din Sibiu.

caini dresati
Sursă imagine: SIBIU International Airport // Facebook

„Proiectul-pilot realizat de Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea împreună cu spitalul nostru a fost implementat pe Aeroportul din Sibiu. Cinci câini special dresați pentru a depista persoanele infectate cu SARS-CoV-2 îi întâmpină pe pasagerii care ajung pe aeroport”, au precizat reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.  

Aceștia au menționat că sunt exemplare din rasele Ciobănesc German și Ciobănesc German Malinois al căror antrenament a început în luna ianuarie. 

Citiți și: Câini antrenaţi la Sibiu pentru a detecta COVID-19 

„Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș a fost prima unitate sanitară care a pus la dispoziția specialiștilor de la centrul din Sibiu probe prelevate de la pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Avizarea câinilor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost făcută, în urmă cu trei luni, în prezența unei echipe de specialiști condusă de colegul nostru SL. Dr. Virgil Musta”, transmit reprezentanții spitalului.

aeroport sibiu

Peste 200 de pasageri care au aterizat în acest zile pe aeroportul din Sibiu au fost „scanați“ de câinii special dresați în depistarea virusului.

„Procedura spune că, în cazul în care câinele detectează mirosul specific infectării cu SARS-CoV-2, semnalizează acest lucru instructorului, care îi anunță pe reprezentanții DSP, iar pasagerul este introdus într-o altă încăpere și este testat. Dacă proiectul pilot de la Sibiu va avea succes, asemenea câini ar putea fi folosiți și pe alte aeroporturi din țară”, spun reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Etichete: caini dresati persoane infectate cu coronavirus dsp

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC