Newsflash
Știri

Campania demarată de OMS, de Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

de Florentina Ionescu - mai 6 2020
Campania demarată de OMS, de Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

Ieri a fost marcată și la noi în țară Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, numită de OMS „Hand Hygiene Day”.

Cu această ocazie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) derulează o amplă campanie, care ajunge și în țara noastră prin intermediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) - Filiala București.

igiena mainilor

Organizația a postat ieri un mesaj pe o rețea de socializare, amintind astfel de rolul crucial pe care îl au asistenții medicali și moașele.

„Astăzi, celebrăm Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, ocazie cu care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) derulează campania cu tema „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”. În anul Asistentului medical şi al moaşei, OMS recunoaşte rolul crucial pe care asistenții medicali și moașele îl au în furnizarea de îngrijiri sigure şi de calitate, prin promovarea mesajului “Îngrijirile curate sunt în mâinile voastre”. În procesul de îngrijire a pacienților, igiena mâinilor este considerată cea mai simplă și eficientă măsură pentru prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale. În contextul epidemiologic actual al pandemiei cu COVID-19, igiena mâinilor şi-a dovedit eficienţa în limitarea răspândirii infecţiei cu noul tip de coronavirus”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a OAMGMAMR filiala Bucureşti.

poster campanie igiena mainilor


Notă autor:

Sursa foto: www.who.int, OAMGMAMR Filiala București

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe