Newsflash
Știri

Campanie a UMF Craiova, de Ziua mondială a carenței de fier

de L. Budin - nov. 28 2022
Campanie a UMF Craiova, de Ziua mondială a carenței de fier

Peste 150 de studenți ai UMF Craiova, alături de profesorii lor, au distribuit 3.000 de flyere explicative în cel mai mare centru comercial din Craiova.

De Ziua mondială a carenței de fier (26 noiembrie) Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova s-a alăturat comunității internaționale medicale, în eforturile de conștientizare a acestei probleme de sănătate, și a organizat Marșul „Corpul tău. Puterea ta” în cel mai mare centru comercial din Craiova.

umf-craiova-campanie

Cu această ocazie, peste 150 de studenți ai UMF Craiova, alături de profesorii lor, au distribuit 3.000 de flyere explicative, au prezentat resurse informaționale de încredere, le-au arătat oamenilor puterea pe care nu trebuie să o piardă, anume șansa de a rămâne sănătoși sau de a redeveni sănătoși, se arată într-un comunicat.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, rectorul UMF Craiova, medic gastroenterolog, conf. univ. dr. Dominic Iliescu, medic ginecolog, medici rezidenți, tineri specialiști.

Carența de fier duce la oboseală, extenuare, insomnie, iritabilitate și dificultăți de concentrare, imunitate scăzută, intoleranță la frig, depresie, astenie fizică și psihică. Bătrânii, femeile, copiii, sugarii și gravidele sunt grupe de persoane care prezintă risc crescut de anemie feriprivă. Pe de altă parte, pacienții cu insuficiență cardiacă, BII, boală cronică de rinichi, pot prezenta deficit de fier indiferent de prezența anemiei, se arată în document.

Studenții au transmis mesaje care să încurajeze prevenția.

Numai în felul acesta, oamenii își pot îmbunătăți calitatea vieții pe termen mediu și lung, își pot scădea zilele de internare și/sau cererile mari de transfuzii atunci când acestea se impun”, se subliniază în comunicat.

Memorandum România - Spania de cooperare în domeniul asistenței medicale primare

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe