Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie anti-tutun

Viața Medicală
Bianca URSU vineri, 20 aprilie 2018
Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) derulează campania „Big Tobacco, Tiny Targets”, lansată la 9 martie în 22 de țări ale lumii, pentru reducerea consumului de tutun în rândul tinerilor. Conform statisticilor, România se află pe locul patru în Europa în rândul adolescenților care fumează săptămânal, procentul fumătorilor foarte tineri fiind de cinci ori mai mare față de cel din SUA. Printre cauze se numără modalitățile agresive de promovare a tutunului, dar și lacunele din legislația de control. Deși promovarea țigărilor obișnuite este interzisă prin lege, producătorii desfășoară campanii din ce în ce mai agresive pentru atragerea de noi utilizatori pentru produsele noi pe bază de tutun.
    Prin această campanie, studenții doresc să tragă un semnal de alarmă privind promovarea abuzivă a tutunului clasic și a celui fără ardere. Ei propun modificarea legislației anti-tutun, astfel încât prevederile să poată fi aplicate în mod unitar tuturor produselor din această industrie. Totodată, reprezentanții asociațiilor susțin restricționarea oricărei forme de reclamă și sponsorizare, argumentând că promovarea noilor produse din tutun ca fiind „mai puțin nocive” determină crearea unei impresii eronate cu privire la caracteristicile produsului și la efectele sale asupra sănătății. 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.