Newsflash
Știri

Campanie de susţinere a donării de sânge la nivel național

de Dorina Novac - aug. 10 2020
Campanie de susţinere a donării de sânge la nivel național

KMG International a lansat o campanie de susţinere a donării de sânge la nivel naţional, în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi cu Fundaţia pentru SMURD.

Potrivit unui comunicta de presă, campania se desfășoară în perioada 10 august -10 octombrie și are loc în toate cele 41 de centre de transfuzii din România.

Donatorii de sânge vor primi, după donare, vouchere cu care vor putea achiziţiona, în perioada 10 august - 15 octombrie, anumite produse alimentare disponibile în staţiile de distribuţie Rompetrol Hei.

campanie donare
Sursă imagine: Pixabay

 

Sursa citată precizează că voucherele nu sunt transmisibile şi sunt valabile împreună cu carnetul de donator sau adeverinţă care atestă donarea.

„În contextul pandemieide COVID-19, este nevoie și de plasmă convalescentă bogată în anticorpi și prelevată de la persoanele vindecate de coronavirus pentru pacienții din spitalele de boli infecțioase aflați în stare critică. Din păcate numărul donatorilor de sânge de la debutul pandemiei a scazut cu 40 - 50% față de perioada similară a anului trecut, deși cererea spitalelor este din ce în ce mai mare”, a declarat dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi. Cu toate acestea, în România, statistic, sunt 1,8% donatori, în timp ce Danemarca are cel mai mare număr de donatori voluntari -10% din populaţie (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranţa Sângelui).

Rompetrol campanie donare sange

„Niciun nou demers care sprijină și promovează acest comportament de donare consecventă de sânge în populație nu este prea mult, motiv pentru care sper ca această campania lansată de Rompetrol să aducă un suflu nou în lupta pentru viață, care în multe momente se câștigă picătură cu picătură” a precizat dr. Raed Arafat, președinte al Fundației pentru SMURD.

Regulamentul este disponibil pe https://www.rompetrol.ro/companie/presa și pe

https://www.kmginternational.com/ro/mediaroom/comunicate-de-presa.

Lista centrelor de transfuzie sanguină din țară poate fi consultată aici (în campanie sunt incluse doar centrele de transfuzie, nu și punctele de recoltare), iar condițiile și recomandările pentru donatori sunt disponibile aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe