Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie de susţinere a donării de sânge la nivel național

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 10 august 2020, ora 13:36

KMG International a lansat o campanie de susţinere a donării de sânge la nivel naţional, în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi cu Fundaţia pentru SMURD.

Potrivit unui comunicta de presă, campania se desfășoară în perioada 10 august -10 octombrie și are loc în toate cele 41 de centre de transfuzii din România.

Donatorii de sânge vor primi, după donare, vouchere cu care vor putea achiziţiona, în perioada 10 august - 15 octombrie, anumite produse alimentare disponibile în staţiile de distribuţie Rompetrol Hei.

campanie donare
Sursă imagine: Pixabay

 

Sursa citată precizează că voucherele nu sunt transmisibile şi sunt valabile împreună cu carnetul de donator sau adeverinţă care atestă donarea.

„În contextul pandemieide COVID-19, este nevoie și de plasmă convalescentă bogată în anticorpi și prelevată de la persoanele vindecate de coronavirus pentru pacienții din spitalele de boli infecțioase aflați în stare critică. Din păcate numărul donatorilor de sânge de la debutul pandemiei a scazut cu 40 - 50% față de perioada similară a anului trecut, deși cererea spitalelor este din ce în ce mai mare”, a declarat dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi. Cu toate acestea, în România, statistic, sunt 1,8% donatori, în timp ce Danemarca are cel mai mare număr de donatori voluntari -10% din populaţie (conform unui raport al Centrului Regional de Dezvoltare pentru Siguranţa Sângelui).

Rompetrol campanie donare sange

„Niciun nou demers care sprijină și promovează acest comportament de donare consecventă de sânge în populație nu este prea mult, motiv pentru care sper ca această campania lansată de Rompetrol să aducă un suflu nou în lupta pentru viață, care în multe momente se câștigă picătură cu picătură” a precizat dr. Raed Arafat, președinte al Fundației pentru SMURD.

Regulamentul este disponibil pe https://www.rompetrol.ro/companie/presa și pe

https://www.kmginternational.com/ro/mediaroom/comunicate-de-presa.

Lista centrelor de transfuzie sanguină din țară poate fi consultată aici (în campanie sunt incluse doar centrele de transfuzie, nu și punctele de recoltare), iar condițiile și recomandările pentru donatori sunt disponibile aici.

Etichete: donare de sânge SMURD centre de transfuzii donatori plasma convalescenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.