Newsflash
Știri

Campanie împotriva cancerului de sân într-o clinică din București

de Dorina Novac - mar. 4 2022
Campanie împotriva cancerului de sân într-o clinică din București

Medima Health oferă, în luna martie, 45% reducere la examinarea RMN de sân (cu substanță de contrast), în clinica Medima Health Giulești din București.

Inițiativa urmărește creșterea gradului de accesabilitate la servicii de imagistică de ultimă generație pentru femeile suspecte de cancer mamar sau care sunt diagnosticate cu această afecțiune și au nevoie de investigații de monitorizare.

RMN de san

Campania se va desfășura în luna martie și se adresează tuturor pacientelor care se vor programa în această perioadă pentru examinarea RMN mamar (cu substanță de contrast), în clinica Medima Health din locația Giulești.

„Prin această campanie organizată în Luna Femeii, ne dorim să oferim grija și atenția noastră femeilor din jurul nostru, care sunt mame, soții, fiice, surori. 1În 2020, 28% dintre cazurile de cancer în rândul femeilor au fost mamare. Acest tip de cancer a avut cea mai ridicată incidență, accesul la serviciile medicale de specialitate fiind vital. La Medima Health îmbinăm expertiza medicală a uneia dintre cele mai bune echipe de specialiști radiologi cu aparatură de ultimă generație, pentru a oferi rezultate sigure și în timp util pacientelor care au nevoie de investigații imagistice”, a precizat prof. univ. dr. Gheorghe Iana, director medical Medima Health.

Prof Gheorghe Iana Director Medical

RMN-ul de sân reprezintă cea mai complexă metodă imagistică de diagnostic și evaluare în patologia mamară. Acuratețea diagnosticului în depistarea cancerului de sân este de aproximativ 95%, atunci când informațiile furnizate de RMN-ul mamar sunt corelate cu investigațiile anterioare – ecografie mamară, mamografie sau sonoelastografie, precum și istoricul pacientei și alte date clinice.

Această investigație este recomandată pacientelor în următoarele situații:

  • Există un diagnostic de cancer mamar și este nevoie să se determine gradul de extindere al tumorii;
  • Există un risc crescut de cancer mamar, cum ar fi un istoric medical de cancer de sân sau ovarian în familie, un istoric de modificări precanceroase la nivelul sânului sau factori genetici - prezența genelor BRCA1 sau BRCA2;
  • Pacienta are țesut mamar dens și mamografia efectuată are sensibilitate redusă (pot exista leziuni mamare nedetectabile);
  • Diagnosticele primite în urma investigațiilor anterioare sunt discordante;
  • Postoperator – în diagnosticarea unei eventuale recidive tumorale locale. RMN-ul de sân poate fi efectuat după 6 luni de la intervenția chirurgicală, dacă pacienta a beneficiat de tratament conservator (sectorectomie) și după 1 an de la tratamentul radioterapic.
  • Pentru aprecierea răspunsului tumoral la chimioterapie neoadjuvantă.

„În cadrul clinicilor Medima Health, pacientele beneficiază de investigații RMN de înaltă performanță, realizate cu echipamente de ultimă generație, care relevă cu precizie aspectele patologice de la nivelul sânului și oferă un grad sporit de confort pe durata investigației. Echipa medicală Medima Health este alcătuită din unii dintre cei mai buni medici radiologi din țară, cu supraspecializări în domeniu”, se arată într-un comunicat de presă.

Investigația RMN de sân durează între 30 și 45 de minute, iar rezultatele pot fi primite în interval de câteva zile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe