Newsflash
Știri

Campanie națională: „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!”

de Florentina Ionescu - dec. 17 2020
Campanie națională: „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!”

Prin intermediul campaniei „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!”, organizatorii lansează un apel pentru combaterea crizei de sânge accentuată de pandemia de COVID-19 în țara noastră.

Campania se desfășoară în perioada 21-23 decembrie și este susținută de proiectul social Donorium și Asociația HEM prin programul național „N-avem sânge”, alături de trei companii, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Foto vizual campanie

Potrivit statisticilor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an normal față de media europeană situată la circa 4%, iar perioada sărbătorilor este întotdeauna un vârf al crizei de sânge în toată ţara, numărul donatorilor scăzând la jumătate.

În 2020, nevoia de sânge în spitalele din întreaga țară a devenit critică, din cauza temerii oamenilor, chiar și a donatorilor constanți, care consideră că intrarea în centrele de donare reprezintă un risc de contaminare cu SARS-CoV-2.

În acest context a fost lansată campania „Moș Crăciun are sânge în instalație. Și tu la fel!”, prin care oamenii sunt îndemnați și sprijiniți să doneze în perioada 21-23 decembrie, în condiții de siguranță și prin programarea în diferite intervale orare, astfel încât să fie evitată aglomerația și să poată fi respectate normele de distanțare socială.

Campania este susținută, printre alții, de către proiectul social Donorium și Asociația HEM, prin programul național „N-avem sânge”, derulat pentru Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Cum vă puteți implica

Implicarea în această campanie presupune câțiva pași simpli:

(1) intrarea pe site-ul www.amsange.ro;

(2) descărcarea aplicației Donorium de pe AppGalery, AppStore sau Google Play;

(3) introducerea codului #amsange, în momentul instalării; programarea la centrul de transfuzii cel mai apropiat;

(4) distribuirea mesajului acestei campanii către alte persoane, prin canalele de social media dorite.

Foto general_îndemn donare de sânge

Lipsa sângelui, resimțită acut

În România, doar una din trei persoane primește transfuzia sanguină de care are nevoie, iar o singură donare poate salva până la trei vieți. La momentul actual, numeroase centre de transfuzii din țară se confruntă cu lipsa sângelui mai acut decât în alți ani.

Centrele de transfuzii din Cluj și Iași sunt printre cele mai afectate de actuala criză sanguină, dar scăderea masivă a numărului de donatori pe parcursul anului a afectat cea mai mare parte a României, potrivit aceluiași comunicat.

Prin intermediul campaniei, doritorii pot dona, prin aplicația Donorium, în centrele de transfuzie din următoarele județe: Arad, Bacău, Baia Mare, București, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galați, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu Mureș, Timișoara.

Pentru mai multe detalii de campanie, puteți accesa site-ul www.amsange.ro.

Campania este susținută de către proiectul social Donorium și Asociația HEM, prin programul național „N-avem sânge”, HPDI (Human Performance Development International), Picktwo și United Marketing Partner.

Important

Pașii pentru a te implica în campanie: descărcarea aplicației Donorium de pe www.amsange.ro, introducerea codului #amsânge la instalarea aplicației, programarea la centrul de tranfuzie din orașul donatorului și distribuirea mesajului în social media.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe