Newsflash
Știri

Campanie pentru îmbunătățirea sănătății orale

de Dorina Novac - mar. 1 2023
Campanie pentru îmbunătățirea sănătății orale

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, desfășoară, în luna martie, campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”, care aduce în atenția publică problematica sănătății orale.

Campania are scopul de a încuraja formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce al potenţialelor probleme dentare.

sanatate orala

„Ne alăturăm astfel, inițiativei Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor respectiv Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, marcată în fiecare an la data de 20 martie cu scopul de a aduce în atenția opiniei publice și a profesioniștilor probelemele din domeniu și de a promova intervenții eficiente. Sub sloganul «Fii mândru de zâmbetul tău», anul 2023 este o oportunitate în plus de a încuraja oamenii, de toate vârstele, să ia cele mai bune decizii pentru îmbunătățirea și menținerea sănătătii orale, aspect ce influențează atât sănătatea organismului cât și derularea activităților simple de zi cu zi precum discuțiile cu cei din jur, savurarea meselor, râsul alături de cei dragi”, se arată într-un comunicat al INSP.

Citește și: Obturațiile dentare, cele mai solicitate tratamente stomatologice la copiii sub 12 ani

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste 530 de milioane de copii suferă de carii den­tare netratate ale dinților primari (dinții de lapte) și 796 de milioane de persoane sunt afectate de boli parodontale.

Potrivit INSP, menținerea sănătății orale este esențială la toate vârstele însă obiceiurile sănătoase se deprind la vârsta copilăriei de aceea, introducerea spălatului pe dinți, de la apariția primului dinte, în programul zilnic al copilului precum și îngrijirea cavității bucale a bebelușului sunt esențiale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe