Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie pentru nutriția sănătoasă a bebelușului

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 28 mai 2021

Asociaţia SAMAS, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului, lansează campania educaţională „Fiecare pui cu lăpticul lui”, destinată părinţilor cu copii cu vârsta de sub 1 an și viitorilor părinţi.

        Campania se va derula timp de o lună pe social media, pe www.asociatiasamas.ro și pe www.insmc.ro. Părinţii vor putea citi articole scrise de specialiști și vor regăsi informaţii despre programul naţional privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. De asemenea, se vor organiza webinarii gratuite dedicate atât părinţilor, cât și medicilor de familie, prin intermediul INSMC.

        Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, ultimii doi ani de pandemie au creat un grad crescut de anxietate în rândul mamelor, în special al celor suspecte sau diagnosticate cu COVID-19, alăptarea fiind în majoritatea cazurilor o provocare și mai mare atunci când mama este separată de bebeluș. Toate acestea contribuie la o scădere a ratei alăptării exclusive. Totodată, conform datelor din studiul KANTAR TNS din 2020, 24% dintre părinţii cu copii mai mici de 6 luni le oferă acestora lapte de vacă sau de altă origine animală (capră, măgăriţă, bivoliţă), nepotrivit pentru bebeluș și care le pune sănătatea în pericol.

        Substituirea laptelui matern direct cu lapte de origine animală este contraindicată copiilor sub vârsta de 1 an, aceștia având nevoi nutriţionale de dezvoltare specifice. Hrănirea copilului sub 1 an cu lapte de vacă sau de altă provenienţă animală poate provoca deficienţe în aportul de substanţe nutritive de bază, amintesc organizatorii campaniei.

Etichete: alimentatie bebelus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.