Newsflash
Știri

Campanie pentru nutriția sănătoasă a bebelușului

de Dorina Novac - mai 28 2021
Campanie pentru nutriția sănătoasă a bebelușului

Asociaţia SAMAS, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului, lansează campania educaţională „Fiecare pui cu lăpticul lui”, destinată părinţilor cu copii cu vârsta de sub 1 an și viitorilor părinţi.

        Campania se va derula timp de o lună pe social media, pe www.asociatiasamas.ro și pe www.insmc.ro. Părinţii vor putea citi articole scrise de specialiști și vor regăsi informaţii despre programul naţional privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. De asemenea, se vor organiza webinarii gratuite dedicate atât părinţilor, cât și medicilor de familie, prin intermediul INSMC.

        Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, ultimii doi ani de pandemie au creat un grad crescut de anxietate în rândul mamelor, în special al celor suspecte sau diagnosticate cu COVID-19, alăptarea fiind în majoritatea cazurilor o provocare și mai mare atunci când mama este separată de bebeluș. Toate acestea contribuie la o scădere a ratei alăptării exclusive. Totodată, conform datelor din studiul KANTAR TNS din 2020, 24% dintre părinţii cu copii mai mici de 6 luni le oferă acestora lapte de vacă sau de altă origine animală (capră, măgăriţă, bivoliţă), nepotrivit pentru bebeluș și care le pune sănătatea în pericol.

        Substituirea laptelui matern direct cu lapte de origine animală este contraindicată copiilor sub vârsta de 1 an, aceștia având nevoi nutriţionale de dezvoltare specifice. Hrănirea copilului sub 1 an cu lapte de vacă sau de altă provenienţă animală poate provoca deficienţe în aportul de substanţe nutritive de bază, amintesc organizatorii campaniei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe