Newsflash
Știri

Campanie Viața medicală de conștientizare a cancerului de sân

de Dr. Mariana MINEA - sept. 19 2019
Campanie Viața medicală de conștientizare a cancerului de sân

Viața medicală se alătură eforturilor comunității și demarează, în luna octombrie, o campanie editorială de conștientizare a cancerului de sân. Printre profesioniștii care ni s-au alăturat sunt: prof. dr. Alexandru Blidaru (președintele Societăţii Române de Chirurgie a Sânului şi Oncologie), dr. Cristian Gabriel Viișoreanu, ambii chirurgi, şi dr. Dan Jinga, oncolog.

Octombrie este luna mondială de conștientizare a cancerului de sân. Pe parcursul a patru numere consecutive, Viața medicală va aduce la zi, cu sprijinul profesioniștilor care i s-au alăturat, informațiile și experiența în ceea ce privește tratamentul eficient și modern al bolii, precum și identificarea ei precoce. Toate acestea, în speranța că medicii de specialități diferite vor avea la dispoziție instrumente utile, în beneficiul pacienților.

Despre cancerul de sân

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor, fiind responsabil pentru aproximativ un sfert dintre tumorile maligne ale sexului feminin la nivel mondial; provoacă cele mai multe decese prin cancer în rândul femeilor. Incidența cancerului de sân în Europa Centrală și de Est este mai mică față de Europa de Vest, America de Nord și Australia, motivul fiind asociat cu o identificare mai bună a bolii în țările dezvoltate, grație programelor de screening.

Este al doilea cel mai frecvent (prevalent) cancer în populaţia de ambele sexe, la mică distanţă după cancerul pulmonar, dar se află pe locul al cincilea în clasamentul deceselor prin tumori maligne (după cancerul pulmonar, cancerul colorectal, gastric şi hepatic). Acest loc cinci semnalează publicului și lumii medicale deopotrivă că boala are un prognostic mai favorabil de vindecare, ce nu trebuie irosit.


Notă autor:

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe