Newsflash
Știri

Când se va relua programul interferon free?

de Cristina GHIOCA - ian. 31 2020
Când se va relua programul interferon free?

Pacienții cu hepatită C sunt îngrijorați că programul de tratament fără interferon nu a fost încă reluat și cer reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să precizeze data de demarare a acestuia, anunță Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO).

APAH-RO a primit numeroase întrebări din partea persoanelor diagnosticate cu hepatita C privind reluarea programului, după ce, în decembrie 2019, Adela Cojan, președintele CNAS, a declarat că reluarea tratamentului fără interferon ar urma să fie făcută cât mai curând. În acest context, APAH-RO solicită CNAS să dea dovadă de transparență și responsabilitate și să precizeze data la care va fi reluat programul interferon free.

„Cel mai mare disconfort pentru orice bolnav este de ordin psihic. Incertitudinea privind accesul la tratament reprezintă un stres suplimentar, cu efecte asupra evoluției bolii”, a precizat Marinela Debu, președinta APAH-RO. Potrivit acesteia, unii pacienți sunt îngrijorați că o parte din analizele necesare vor trebui refăcute ca urmare a întârzierii demarării programului, cu impact financiar atât asupra bugetului statului român, cât și asupra pacientului. În plus, adaugă aceasta, printre cei care așteaptă reluarea programului se numără bolnavii cu alte afecțiuni, de tratarea lor depinzând finalizarea tratamentului pentru hepatita C.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe