Newsflash
Știri

Care sunt cauzele incendiului de la Spitalul de Copii din Iași

de Dorina Novac - iul. 14 2021
Care sunt cauzele incendiului de la Spitalul de Copii din Iași

ISU Iași a făcut câteva precizări privind posibilele cauze ale incendiului izbucnit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Incendiul produs în data de 22 iunie la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași a avut două posibile cauze, informează reprezentanții ISU Iași.

incendiu spital iasi

Analizând toate circumstanțele prezentate, comisia, formată din specialiști din cadrul inspectoratului, a formulat următoarele cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric și efectul termic al curentului electric.

„În urma apelului primit în data de 22 iunie la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, la ora 18:54, care anunța un incendiu la etajul II al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat care să acționeze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și lichidarea incendiului”, transmit reprezentanții ISU Iași.        

Potrivit acestora, în zona de manifestare a incendiului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de intervenție la înălțime, o autospecială de descarcerare, 3 echipaje SMURD de prim ajutor, 1 echipaj T.I.M şi 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple.       

„După ajungerea primelor echipaje la fața locului s-a procedat la efectuarea recunoașterii operative și evaluarea situației. S-a constatat că incendiul se manifesta la etajul II al pavilionului B, acesta având destinaţia de birou. Au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane, dintre care 13 pacienți-copii și 18 adulți – părinți și cadre medicale. Concomitent cu acțiunile de salvare, s-a constituit dispozitivul de stingere și limitare a extinderii incendiului. Acesta a fost localizat în scurt timp,  nu au fost înregistrate victime, iar pacienţii au fost evacuaţi în siguranţă”, potrivit sursei citate.        

ISU Iași menționează că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea/autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu.        

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași deține aviz de securitate la incendiu pentru modernizare și reparații capitale, în baza căruia se execută lucrările de reabilitare, urmând ca la finalizarea acestora să solicite autorizația de securitate la incendiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe