Newsflash
Știri

Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă medicii stomatologi ca să fie vaccinați anti-COVID

de Florentina Ionescu - ian. 4 2021
Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă medicii stomatologi ca să fie vaccinați anti-COVID

Colegiul Medicilor Stomatologi București a publicat la finalul lunii decembrie 2020 câteva informații utile în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 a acestei categorii profesionale.

Silviu Pițuru, președinte CMSB, a explicat în 30 decembrie 2020, într-un mesaj publicat pe o cunoscută rețea de socializare, că „medicii stomatologi doresc să se vaccineze” împotriva COVID-19.

vaccinare medici stomatologi

„În primul rând, vrem să vă mulțumim că ați fost alături de Colegiul Medicilor Stomatologi din București și din România în demersurile efectuate către Guvernul României și Ministerul Sănătății, astfel încât în Hotărârea de Guvern 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România –   „personalul din serviciile stomatologice” să fie inclus la ETAPA 1 de vaccinare (subcapitolul 2, litera e). Un adevărat succes al nostru, al vostru, al tuturor! Felicitări!”, a scris Silviu Pițuru pe pagina oficială a CMSB.

În al doilea rând, Colegiul a realizat catagrafierea medicilor stomatologi din București, iar „Numărul mare de înscriși a dat, iarăși, un mesaj clar către autorități că medicii stomatologi doresc să se vaccineze”.

Președintele CMSB a amintit și că a mers mai departe și în 30 decembrie 2020 conducerea instituției a fost anunțată că:

„personalul cabinetelor de stomatologie (medic, asistent medical, etc) care dorește vaccinare anti-COVID-19 va fi vaccinat în cadrul Centrului de vaccinare organizat la Spitalul Universitar de Urgență  București cu adresa Splaiul Independenței, nr.169, sector 5, București.”

Care sunt următorii pași care trebuie parcurși dacă sunteți medic stomatolog:

- vă înscrieți pe platforma oficială de vaccinare: https://vaccinare-covid.gov.ro/

- urmați pașii descriși în Manualul de utilizare a platformei, aici.

- Atenție! Recomandarea CMSB este ca înregistrarea și programarea să fie făcute în baza cabinetelor unde vă desfășurați activitatea – adică Persoane Juridice. Nu pe persoane fizice.

- Programarea medicilor stomatologi va fi făcută începând cu data de 14 ianuarie 2021. Până la acea dată se vor vaccina medicii și personalul din cadrul Spitalului Universitar de Urgență.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe