Newsflash
Știri

Cătălin Denciu, doctorul-erou de la Piatra Neamț, premiat de OMS

de L. Budin - mai 24 2021
Cătălin Denciu, doctorul-erou de la Piatra Neamț, premiat de OMS

Doctorului Ioan Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze pacienții COVID în incendiul de anul trecut, de la Spitalul din Piatra Neamț, i s-a acordat distincția OMS pentru Sănătate Globală.

Într-o postare pe Twitter din data de 24 mai, pe contul OMS - biroul regional pentru Europa, i se face o scurtă prezentare medicului român și este postat un filmuleț cu mesajul lui de mulțumire.

catalin-denciu
Sursă foto: Twitter WHO/Europe

 

Dr. Cătălin Denciu îi îngrijea pe pacienții COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spitalul unde lucra. În mod tragic, zece pacienți au murit, iar dr. Denciu a suferit arsuri serioase în timp ce-i salva pe alții. Astăzi, a primit din partea directorului general dr. Tedros (Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS, n.red.) Premiul pentru Sănătate Globală”, se arată în tweetul OMS.

Curajul și sacrificiul medicului român au fost lăudate și de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Sănătății.

În numele colegilor, pacienților și familiei

În filmulețul postat pe contul OMS/Europa, doctorului român se arată impresionat și emoționat.  

 Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge (Hans Henri P. Kluge, n. red.), pentru nominalizarea mea”, a spus dr. Denciu.

După ce le-a mulțumit „din inimă” colegilor belgieni care l-au îngrijit, dr. Denciu s-a arătat onorat să accepte premiul nu doar în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă, ci și în numele tuturor pacienților COVID care au cunoscut suferințele bolii. A primit distincția și în numele „familiilor noastre, care stau alături de noi la bine și la greu”.

Un premiu al celor care nu cedează

Doctorul a adăugat că nu e o persoană care să vorbească mult: consideră că și-a făcut datoria față de pacienți și de colegi.

Haina de doctor vine cu responsabilități și așteptări uriașe. Vă îndemn să fiți alături de personalul medical, să îl sprijiniți și să luptați împreună cu el pentru a învinge pandemia. Eroi sunt cei care zi de zi, de mai mult de un an, continuă, în ciuda tuturor greutăților, să fie alături de pacienți și de familiile lor. Este un premiu al celor rezistenți, al celor care nu cedează și al celor care merg mai departe – și sunt mândru să fiu unul dintre acești oameni. Sănătatea este o victorie împotriva suferinței și a bolii. Împreună, vom învinge”, a încheiat dr. Cătălin Denciu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe