Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cătălina Poiană, CMMB: activitatea medicilor de familie trebuie debirocratizată

Viața Medicală
L. Budin luni, 30 ianuarie 2023, ora 17:00

Activitatea medicilor de familie trebuie debirocratizată, iar rolul lor în cadrul sistemului de sănătate consolidat, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele CMMB.

Într-o conferință de presă, prof. univ. dr. Cătălina Poiană a subliniat nevoia de a creşte încrederea pacientului în medicul de familie, pentru că acesta nu trebuie să fie doar „un eliberator de hârtii”, ci „primul filtru” în ceea ce priveşte activitatea de asistenţă medicală acordată pacienţilor.

doctor-familie-stetoscop

Cătălina Poiană a semnalat problema „repartiţiei inegale” a medicilor de familie pe teritoriul ţării, informează Agerpres.

Acest lucru nu este doar pentru medicina de familie, ci pentru multe specialităţi. În centrele mari universitare există o foarte mare condensare de medici, în foarte multe alte zone din ţară este un deficit”, a spus Cătălina Poiană.

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a punctat că specialitatea medicinei de familie nu este atractivă pentru studenţi şi a insistat că trebuie depuse eforturi pentru a remedia această problemă.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, este de părere că ar trebui stabilită o obligaţie pentru studenţi să facă practică de vară şi în mediul rural.

De asemenea, a atras atenţia că la rezidenţiat curricula trebuie adaptată actualului sistem de sănătate.

Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

Etichete: conferinta catalina poiana presedinte cmmb medici de familie activitate debirocratizata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.