Newsflash
Știri

Câte centre de vaccinare împotriva COVID-19 au fost identificate până acum în țară

de Florentina Ionescu - dec. 10 2020
Câte centre de vaccinare împotriva COVID-19 au fost identificate până acum în țară

Ieri a avut loc o ședință de lucru cu Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, în continuarea întâlnirii din 8 decembrie, în ceea ce privește pregătirea centrelor de vaccinare anti-COVID din țara noastră.

La această întâlnire au participat dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), și dr. Andrei Baciu, Secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepresedintele CNCAV.

V-ar putea interesa și: Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

Vaccinare 2

Astfel, până în acest moment au fost identificate 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical și a celui medico-social, 663 de centre fixe și 78 centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii populaționale, conform Strategiei de vaccinare, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV.

Potrivit sursei citate, numărul centrelor de vaccinare va fi actualizat în funcție de nevoile identificate în fiecare etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de la noi din țară, pentru a facilita accesul echitabil al tuturor persoanelor care doresc să se vaccineze.

Comitet_National_1

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un unorganism interministerial, fără personalitate juridică, în  subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Comitet_National_2

Mai multe detalii despre campania de vaccinare împotriva COVID-19 se găsesc pe platforma www.vaccinare-covid.gov.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe