Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Câte doze de vaccin Pfizer BioNTech vin în țară, de astăzi, în tranșa a cincea

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 18 ianuarie 2021, ora 11:29

A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, adică 87.750 de doze, va fi distribuită în țară de astăzi.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că astăzi, 18 ianuarie, va sosi în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze. Tranșa vine pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

a cincea transa de doze de vaccin impotriva covid-19 vine in romania

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit CNCAV. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează:

 • -Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;
 • -Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
 • -Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
 • -Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
 • -Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
 • -Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
 • -Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și întranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Vă reamintim că în 15 ianuarie a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Calendar de livrare

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresase actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare adozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccinare covid-19 romani vaccinare covid vaccinare covid vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid vaccinare anti-COVID-19 vaccinare anti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.