Newsflash
Știri

Câte locuri pune la dispoziție UMF „Carol Davila” București în anul universitar 2022-2023

de Florentina Ionescu - iun. 6 2022
Câte locuri pune la dispoziție UMF „Carol Davila” București în anul universitar 2022-2023

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a publicat recent informațiile despre cifra de școlarizare pentru anul următor, precum și data la care va avea loc examenul de admitere.

În Regulamentul propriu privind concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti pentru anul universitar 2022– 2023 (aprobat în ședința Senatului Universitar din data de 31.03.2022 în baza Ordinului 3102/08.02.2022) se arată în detaliu câte locuri sunt alocate pentru fiecare facultate din cadrul UMFCD. 

Citiți și: Câte locuri pune la dispoziție UMF Cluj în anul universitar 2022-2023 

examen

Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2022–2023 pe domenii de studii va avea loc în aceeași zi pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București. Data concursului de admitere și perioada de înscriere se vor anunța pe site-ul universității, potrivit Regulamentului care poate fi accesat la acest link.

UMFCD acordă în afara cifrei de școlarizare finanțate de la buget și locuri fără taxă de școlarizare (F.M.A.M.) absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din centrele de plasament, în condițiile Regulamentului.

Repartizarea locurilor pe cele 4 facultăţi ale UMFCD, conform aprobării Senatului universitar UMFCD din data de 23.05.2022, pe următoarele specializări este:

Specializarea Medicină: 718 locuri finanțate de la buget și 250 locuri cu taxă.

Specializarea Medicină dentară: 215 locuri finanțate de la buget și 100 locuri cu taxă.

Specializarea Farmacie: 120 locuri finanțate de la buget și 20 locuri cu taxă.

Asistență medicală generală: 96 locuri finanțate de la buget, 4 locuri cu taxă.

* Cifra de școlarizare a fost aprobată în ședința Senatului Universitar al U.M.F. ”Carol Davila” din București din data de 23.05.2022. 

Citiți și: Două întrebări pentru examenul la Medicină din 2022 

locuri admitere umf carol davila bucuresti

În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din Ministerul Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar, cifra de şcolarizare în anul universitar 2022-2023 va fi comunicată în urma aprobării de către Ministerul Apărării Naționale.

Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile UMFCD. Înscrierea candidaţilor şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Institutul Medico – Militar, str. Institutului Medico–Militar, nr. 3–5, sector 1, Bucureşti. 

Mai multe detalii pe pagina Admitere licență

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe