Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Câți pacienți au folosit platforma de consultații online a ASSMB

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 3 iulie 2020, ora 14:10

Peste 6.000 de pacienți au accesat platforma de consultații online pacient.assmb.ro, la peste 100 de zile de la lansare.

Platforma a fost lansată în 17 martie 2020, a doua zi după declararea stării de urgență în România, ca urmare a pandemiei de COVID-19. De atunci, platforma de consultații medicale online pacient.assmb.ro și-a dovedit utilitatea atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical, se arată într-un comunicat al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București ( ASSMB) remis redacției.

pacient assmb

În cele trei luni și jumătate de la lansare, au fost preluate 6.024 de cazuri, din care 5.608 au fost închise, iar 414 sunt încă în analiză, potrivit sursei citate. Cele mai căutate specializări sunt Dermatologie Venerologie - 690 de consultații, Cardiologie - 476, Psihiatrie - 376, Pediatrie - 362 și Gastroenterologie - 357.

Cele mai recente statistici ale platformei pacient.assmb.ro arată o creștere remarcabilă, în special la Spitalul Clinic Colentina, unde au fost înregistrate 2.589 cazuri, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu - 965 cazuri și Spitalul Clinic Colțea - 810 cazuri.

Platforma online a fost dezvoltată inițial ca un proiect-pilot la Spitalul Clinic Colentina, spun reprezentanții ASSMB. În plus, în comunicat se precizează că „pacient.assmb.ro poate reprezenta punctul de pornire al unui program accelerat de digitalizare a serviciilor oferite de spitalele aflate în administrarea ASSMB”.

Serviciu gratuit

Platforma pacient.assmb.ro este un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță, unde peste 500 de medici, din peste 50 de specializări, angajați în 19 spitale din Capitală, au fost în această perioadă la dispoziția pacienților din București și nu numai.

În perioada care a trecut de la lansare, platforma pacient.assmb.ro a dobândit noi opțiuni și capabilități menite să ușureze și mai mult interacțiunea în mediul online dintre medic și pacient.

Astfel, sunt deja funcționale opțiuni precum bifa de împuternicit legal pentru pacienții sub 18 ani și formularul de satisfacție a pacientului. De asemenea, medicul poate retransmite pacientului scrisoarea medicală și rețetele eliberate.

În fază de testare se află modulul de apel video și cel de telefonie clasică, precum și confirmarea scrisă pe care o poate primi pacientul în momentul înregistrării cazului său pe platformă.

Sursa foto: pacient.assmb.ro

Etichete: ASSMB consultatie teleconsultații consultații la distanță consultatii medicale la distanta consultatii platforma online platforme medicale siguranta pacientilor comunicare pacienti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.