Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Câți români s-au programat pentru vaccinarea COVID-19 prin platforma STS

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 18 ianuarie 2021, ora 10:58

Peste 200.000 de persoane din etapa a doua a campaniei au fost programate pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00, până duminică, 17 ianuarie, orele 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale), precizează Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) într-o într-o informare de presă.

platforma programare vaccinare

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

- individual direct în platformă - 104.655 de persoane

- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

- telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane

- prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esențiale.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, STS recomandă cetățenilor să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

În plus, STS preciza în informarea transmisă ieri că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

 1. Individual, direct în platformă.
 2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar.
 3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

„Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare”, potrivit sursei citate.

 1. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.

Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

 1. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

*Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.

STS a asigurat și va asigura în continuare tot suportul tehnic necesar pentru buna funcționare a platformei de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro, în funcție de cerințele operaționale stabilite și transmise de autoritățile medicale.

categorii programate sursa STS
Foto: www.facebook.com/MinisterulSanatatii

 

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.