Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cazuri de malarie în Peloponez

De la Ministerul Sănătăţii

 

   Conform autorităţilor sanitare din Grecia, din luna iunie şi până în prezent, în sudul acestei ţări (regiunile Lakonia şi Evoia din Peloponez) au fost semnalate şase cazuri de malarie (Plasmodium vivax). Având în vedere această situaţie, Ministerul Sănătăţii din ţara noastră recomandă persoanelor care intenţionează să îşi petreacă vacanţa sau să călătorească în această zonă să fie mai atente în ceea ce priveşte măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, respectiv să utilizeze produsele repelente care se aplică pe piele împotriva acestor insecte (creme, geluri, sprayuri). Deoarece cazurile de malarie înregistrate sunt limitate ca număr, nu se recomandă profilaxia medicamentoasă antimalarică. Centrul elen de control şi prevenţie a bolilor a intensificat activităţile de supraveghere a malariei, iar autorităţile locale au luat măsuri suplimentare de control al populaţiei de ţânţari.

   În România, există un caz înregistrat cu malarie; persoana, care s-a aflat pentru o perioadă de două luni în zona afectată din Grecia (Lakonia) este în stare bună, în afara oricărui pericol vital.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.