Newsflash
Știri

Ce fac unii angajatori pentru a evita anchetele epidemiologice

de Dorina Novac - ian. 6 2021
Ce fac unii angajatori pentru a evita anchetele epidemiologice

Medicul Egri Eduard susține că anumiți angajatori le recomandă salariaților simptomatici sau care au test pozitiv făcut acasă să sune medicul de familie și să își ia concediu medical pe alt cod de boală.

Egri Eduard, medic de familie în Sibiu, a scris într-o postare pe Facebook că sunt angajatori care le recomandă angajaților care și-au făcut un test acasă și a ieșit pozitiv să nu se testeze oficial, pentru a nu fi efectuată o anchetă epidemiologică.

Egri Eduard
Dr. Egri Eduard/ Facebook

„Ușor ușor încep cazurile să crească, așa ca după sărbători și bineînțeles românul devine inventiv: anumiți angajatori le recomandă calduros angajaților simptomatici sau celor care și-au facut un test acasă și e pozitiv să nu cumva să se testeze oficial ca nu cumva să se efectueze ancheta epidemiologică și să fie carantinati alți angajați. Pe lângă aceasta fabuloasă recomandare, li se mai spune angajaților să sune medicul de familie și să își ia (atenție repet: să își ia) concediu medical pe alt cod de boală”, a scris Egri Eduard pe Facebook.

Medicul a subliniat că va trebuie să înțelegem că nu ne putem juca cu un microrganism fără creier și, chiar dacă avem impresia că vom câștiga câteva săptămâni, efectele se vor face simțite destul de rapid pe plan economic, social și medical.

„Chiar nu credeți că ar fi mai simplu și am avea mai multe beneficii dacă am fi corecți?”, a conchis acesta.

imagine medic familie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe