Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce fac unii angajatori pentru a evita anchetele epidemiologice

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 6 ianuarie 2021, ora 17:25

Medicul Egri Eduard susține că anumiți angajatori le recomandă salariaților simptomatici sau care au test pozitiv făcut acasă să sune medicul de familie și să își ia concediu medical pe alt cod de boală.

Egri Eduard, medic de familie în Sibiu, a scris într-o postare pe Facebook că sunt angajatori care le recomandă angajaților care și-au făcut un test acasă și a ieșit pozitiv să nu se testeze oficial, pentru a nu fi efectuată o anchetă epidemiologică.

Egri Eduard
Dr. Egri Eduard/ Facebook

„Ușor ușor încep cazurile să crească, așa ca după sărbători și bineînțeles românul devine inventiv: anumiți angajatori le recomandă calduros angajaților simptomatici sau celor care și-au facut un test acasă și e pozitiv să nu cumva să se testeze oficial ca nu cumva să se efectueze ancheta epidemiologică și să fie carantinati alți angajați. Pe lângă aceasta fabuloasă recomandare, li se mai spune angajaților să sune medicul de familie și să își ia (atenție repet: să își ia) concediu medical pe alt cod de boală”, a scris Egri Eduard pe Facebook.

Medicul a subliniat că va trebuie să înțelegem că nu ne putem juca cu un microrganism fără creier și, chiar dacă avem impresia că vom câștiga câteva săptămâni, efectele se vor face simțite destul de rapid pe plan economic, social și medical.

„Chiar nu credeți că ar fi mai simplu și am avea mai multe beneficii dacă am fi corecți?”, a conchis acesta.

imagine medic familie

Etichete: medic de familie ancheta epidemiologica test covid-19 concediu medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.