Newsflash
Știri

Ce loc ocupă UMF „Carol Davila” și alte universități din România în clasamentul Webometrics

de Florentina Ionescu - feb. 2 2021
Ce loc ocupă UMF „Carol Davila” și alte universități din România în clasamentul Webometrics

Locul 1859 în lume ocupă Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în topul „Webometrics Ranking of World Universities”, o inițiativă a unui grup de cercetare intitulat Cybermetrics Lab.

Recent, a fost dat publicității clasamentul „Webometrics Ranking of World Universities”, un instrument care măsoară impactul științific și educațional pe care îl au universitățile din lume în mediul virtual. Acest clasament a analizat aproape 30.000 de universități din întreaga lume, iar în privința celor din țara noastră, cea mai bine plasată în clasament este Universitatea Babeș Bolyai, care se află pe locul 834 din lume.

loc clasament umf carol davila bucuresti

Pe locul 1694 în lume se situează Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar pe locul 1859 din lume se află Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Totodată, în top se regăsește și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, care se situează pe locul 2298 în lume, și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, care a fost clasată pe locul 2416 în lume.

locurile 11-20 clasament

Puteți consulta topul Webometrics pe România la acest link. UMF „Carol Davila” din București este, conform clasamentului, a zecea cea mai vizibilă universitate din țara noastră.

Pe ce se bazează clasamentul Webometrics

Cifrele publicate reprezintă locul pe care se află universitățile (cu cât este mai mic, cu atât mai bine) și sunt menite să arate performanțele individuale, însă locul ocupat de o universitate nu reprezintă valoarea folosită în calcule.

Iată, așadar, metodologia pe care se bazează acest top:

  • Vizibilitatea – ceea ce înseamnă impactul conținutului web; numărul de rețele sau externe care fac trimitere la paginile web ale instituției de învățământ (vizibilitatea reprezintă 50%)
  • Transparența (sau deschiderea) – topul cercetătorilor citați – numărul de citări înregistrate de autorii instituției de învățământ (transparența reprezintă 10%)
  • Excelența (sau cercetarea) – topul lucrărilor citate; înseamnă numărul de lucrări aflate în primele 10% dintre cele mai citate, în una dintre cele 27 de discipline ale bazei de date complete (cercetarea reprezintă 40%).

Din 2004, Webometrics Ranking este publicat de două ori pe an (informațiile sunt colectate în primele săptămâni ale lunilor ianuarie și iulie, pentru a fi apoi făcute publice la sfârșitul acestor luni), acoperind peste 31.000 de instituții de educație superioară din întreaga lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe