Newsflash
Știri

Ce măsuri administrative iau spitalele din California în secțiile COVID-19

de Florentina Ionescu - iun. 29 2020
Ce măsuri administrative iau spitalele din California în secțiile COVID-19

Invitata celui mai recent briefing de pe platforma MedicHub, dr. Cornelia Banciu-Odell, este medic de medicină internă la un spital din California. În cadrul evenimentului specialista a vorbit și despre măsurile administrative instituite pe timp de pandemie.

În cadrul briefingului MedicHub, dr. Cornelia Banciu-Odell, medic de medicină internă cu specializare în medicină de spital şi Assistant Clinical Professor la Departamentul de Medicină din Centrul Medical Naţional City of Hope din Statele Unite ale Americii, a vorbit pe scurt și despre măsurile administrative instituite de această instituție în pandemia de COVID-19.

City of Hope este un centru academic care este specializat pe tratamentul bolilor hematologice maligne și pe tratamentul afecțiunilor oncologice.

„De pe data de 16 martie nu se permit vizitatori pe durata în care pacienții sunt internați. Această măsură se aplică tuturor pacienților. Tot personalul medical și auxiliar trece prin screening înainte de a intra în spațiul spitalului”, a declarat dr. Cornelia Banciu-Odell.

Totodată, spune aceasta, pacienții diagnosticați cu COVID-19 sunt transferați în secția Crisis Response Unit (CRU), în saloane cu un singur pat. Toate saloanele au fost adaptate pentru izolare cu presiune negativă.

dr. Cornelia Banciu Odell

În plus, spune medicul citat, toate saloanele au o anticameră folosită pentru aplicarea echipamentului de protecție personală, iar aceste anticamere sunt aprovizionate cu tot echipamentul recomandat de CDC pentru protecția personalului sanitar.

„Pentru a limita expunerea personalului medical, s-a desemnat câte un medic internist pentru unul până la 12 pacienți cu COVID-19. Acești medici sunt singurii care examinează și evaluează zilnic pacienții, în persoană. Ei sunt secondați de specialiști în terapie intensivă, boli infecțioase, cardiologie, etc., medici care nu evaluează pacienții în persoană, ci revizuiesc analizele și documentările din fișa electronică a pacientului și apoi discută recomandările cu acest medic internist. Medicul de secție COVID le pune în practic. Astfel, dacă medicul internist acuză simptome de COVID sau dacă a fost expus fără echipament de protecție și necesită trecerea în carantină, specialiștii – într-o ordine dinainte stabilită – pot prelua pacienții, ca să asigurăm un flux continuu pentru cei diagnosticați cu COVID-19”, a explicat medicul de medicină internă din SUA.

Câteva puncte esențiale din cadrul fluxului operațiunilor din Centrul Medical Naţional City of Hope

Potrivit dr. Cornelia Banciu-Odell, în secția de COVID-19, cadrele medicale sunt alocate astfel:

  • o asistentă la 2-3 pacienți cu stare clinică stabilă;
  • o asistentă la un pacient cu stare clinică gravă, la nivel de tratament de terapie intensivă;
  • o asistentă cu specializare respiratorie / ventilație mecanică – numai în tura de zi, adică de la ora 7.00 la ora 19.00.

De asemenea, spune medicul de la spitalul City of Hope, în vederea asigurării actului medical al pacienților cu COVID-19 la un nivel excepțional și având în vedere anxietatea inerentă a personalului medical, s-a decis ca toate testele de laborator și cele radiologice să fie folosite în mod judicios și numai în cazul în care rezultatele vor schimba planul de tratament.

dr banciu odell prezentare

Analizele zilnice de sânge și de urină din acest spital COVID, care sunt absolut necesare, sunt obținute de asistentele din tura de noapte, între ora 00.00 și ora 1.00. Dr. Cornelia Banciu-Odell amintește că transfuziile de sânge, plasmă și trombocite se efectuează în schimbul de noapte.

Secția CRU are un aparat EKG, un sistem digital mobil de raze X pentru folosirea exclusivă în această secție, la pacienții cu COVID, a precizat medicul în briefingul găzduit de MedicHub.


Notă autor:

Foto: captură MedicHub.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe