Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce spune managerul de la „Marius Nasta” despre suspiciunea de coronavirus la un pacient din unitate

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 12 martie 2020, ora 10:54

Zilele trecute a existat suspiciunea că un pacient de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București ar fi fost infectat cu noul coronavirus.

Din fericire, informațiile oferite presei de Grupul de Comunicare Strategică arată că rezultatul pentru pacientul de la „Marius Nasta” pentru infecția cu coronavirus este negativ. Managerul acestei unități medicale, Beatrice Mahler, a explicat ce a învățat din această experiență.

„Ieri în Marius Nasta am trecut printr-un moment delicat...suspiciune de coronavirus. Din fericire rezultat NEGATIV. Ce am învățat din experiența de ieri... Că avem soluții, trebuie doar să vrem. Că toți suntem oameni, și asta nu trebuie să uităm, indiferent dacă suntem pacienți, aparținători sau cadre medicale”, a scris aseară Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, pe pagina oficială de Facebook.

Ea a mai precizat că frica și panica sunt cele mai dificile reacții care trebuie gestionate în astfel de momente și că le mulțumește colegilor săi care au reacționat cu profesionalism în situația aceasta.

pacient suspiciune

„Travesăm un moment delicat, în care calmul și respectul reciproc trebuie să existe. Fac un apel pe acestă cale către colegii mei, pe care îi asigur că siguranța lor e importantă pentru mine și am să le fiu alături cu tot ce va sta în puterile mele. Însă vreau să asigur și pacienții că grija noastră, a personalului din Marius Nasta, față de ei este prioritară. Responsabili trebuie să respectăm regulile și individual să acceptăm schimbări de comportament, care deși dificile, fac diferența, diferența pentru sănătate!”, a conchis Beatrice Mahler.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: testul de coronavirus infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus coronavirus romania beatrice mahler institutul marius nasta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.