Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la examenul de rezidențiat

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 7 octombrie 2020, ora 14:13

Potrivit unui anunț făcut recent de Ministerul Sănătății referitor la desfășurarea concursului de rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, candidații trebuie să depună dosarele de concurs cu toate actele necesare.

Astfel, în documentul publicat pe site-ul Ministerului Sănătății se arată că înscrierile pentru concurs (sesiunea 15 noiembrie 2020,) se fac prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie. 

rezidentiat

Dosarele de concurs vor fi depuse prin poștă sau servicii de curierat în perioada 8-20 octombrie 2020, inclusiv data poștei.

Dosarul de înscriere a candidatului va conține următoarele documente:

a) cererea de înscriere la concurs (găsiți aici modelul), în care se vor menționa:

(i) numele candidatului, inițiala/inițialele tatălui, precum și toate prenumele candidatului înscrise în buletinul, cartea de identitate sau pașaportul cu care se va legitima la intrarea în sală, aflate în termen de valabilitate;

(ii) centrul universitar și domeniul pentru care concurează;

(iii) acordul pentru folosirea numelui și pentru afișarea rezultatului pe internet;

(iv) declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv că datele vor fi tratate confidențial, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) nr. 679 din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.

b) copia buletinului, cărții de identitate sau a pașaportului (paginile din care reies numele și prenumele candidatului, precum și data nașterii);

c) copia legalizată a diplomei de licență de medic, stomatolog (medic dentist) sau farmacist. Absolvenții promoției 2020 pot prezenta, până la eliberarea diplomei de licență, copia legalizată a adeverinței privind promovarea examenului de licență; 

V-ar putea interesa și: Rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat pe 15 noiembrie 

d) adeverința (original) eliberată de unitatea în care este încadrat, din care să reiasă specialitatea în care este confirmat și tipul contractului individual de muncă, numai pentru rezidenți și specialiști;

e) certificatul medical (original) privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de direcția de sănătate publică județeană sau a municipiului București, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează;

f) copia actelor doveditoare (certificat de căsătorie etc.) privind schimbarea numelui față de numele înscris în diploma de licență, dacă este cazul; 

g) chitanța de plată a taxei de concurs în valoare de 500 lei/participant, achitată pe numele canditatului. Taxa se va plăti în contul IBAN RO36TREZ70020E365000XXXX, CUI 4266456, DTMB ( Direcția de Trezorerie a Municipiului București) beneficiar Ministerul Sănătății, adresa: str. Cristian Popișteanu Nr. 1-3, sector 1, București, cod: 010024. 

E necesar acordul pentru prelucrarea datelor 

Persoanelor care nu își exprimă acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal le vor fi respinse dosarele de concurs.

După finalizarea înscrierilor, respectiv la data de 20 octombrie 2020, candidații nu mai pot solicita schimbarea opțiunilor de a concura într-un anumit centru universitar, sub niciun motiv.

Un candidat poate depune un singur dosar de concurs.

Depunerea mai multor dosare ale aceleiași persoane pentru unul sau mai multe domenii de concurs, atrage măsura eliminării candidatului respectiv din concurs. 

Totodată, MS precizează că acei candidați care nu doresc să depună documente în copie legalizată, se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcție de sănătate publică, având asupra lor și documentele în original, în vederea certificării.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: taxa rezidentiat probleme rezidentiat rezidenți examen rezidentiat bibliografie rezidentiat rezidențiat rezidenti farmacie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC