Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cel mai mare congres studenţesc dedicat chirurgiei, la start

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 23 octombrie 2020

Peste 2.000 de studenţi din 50 de ţări vor participa la ediţia de anul acesta a SURGICON , una dintre cele mai ample manifestări știinţifice studenţești dedicate chirurgiei.

SURGICONDesfășurat în perioada 22-25 octombrie, în mediul online, evenimentul internaţional este organizat de filiala din București a Societăţii Studenţești de Chirurgie din România (SSCR) și cuprinde 17 sesiuni susţinute de personalităţi de marcă din domeniu, de la insituţii de renume precum Yale, Standford, Universitatea din Chicago, Spitalul Johns Hopkins, Spitalul Universitar Salamanca sau Institutul Regional de Cancer Montpellier.

În spiritul competiţiei știinţifice și pentru a susţine eforturile studenţilor, participanţii pot contribui activ cu lucrări în cadrul unor sesiuni orale, de postere și două sesiuni de dezbatere știinţifică. Ca urmare a contextului epidemiologic actual, partea practică a manifestării știinţifice va fi înlocuită de transmisiuni de tip live surgery/live in a box cases.

Prof. dr. Viorel Jinga (rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București) consideră că pentru a ajunge la performanţe profesionale, un chirurg trebuie să se dedice în întregime profesiei, iar prin acest eveniment știinţific „studenţii Universităţii noastre fac o primă mare de­monstraţie știinţifică dintr-o nesfârșită provocare a chirurgiei și a desăvârșirii profesionale în acest fascinant domeniu medical”.

SURGICON se remarcă în rândul congreselor studenţești din Europa prin canalizarea atenţiei exclusiv asupra domeniului chirurgical. Pe viitor, organizatorii speră că manifestarea știinţifică va reveni la forma iniţială, cu activităţi hands-on.

Etichete: SURGICON chirurgie congres chirurgie UMF „Carol Davila” UMFCD prof. dr. viorel jinga

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.