Newsflash
Știri

Centru de excelență în infertilitate, deschis la București

de Dorina Novac - iun. 2 2022
Centru de excelență în infertilitate, deschis la București

Clinica Genesis Athens a deschis, miercuri, la București, cel mai mare centru de excelență în infertilitate din sud-estul Europei.

La deschiderea clinicii au fost prezenți 300 de copii și părinții lor – odinioară pacienți ai clinicii, acum părinți fericiți, care au venit să serbeze Ziua Copilului alături de specialiștii în infertilitate care le-au împlinit visul: dr. Andreas Vythoulkas, directorul clinicii din București, și prof. dr. Konstantinos Pantos, directorul clinicii din Atena.

centru de infertilitate

Citește și: Sfaturi pentru gravide de la specialiști: să nu se teamă de nașterea în spital

Cu o suprafață de 6.500 metri pătrați și 8 săli de operație, clinica va putea face 1.500 de intervenții lunar, propunându-și să trateze patologii care țin atât de infertilitatea femeii, cât și de cea a bărbatului, dar și afecțiuni conexe, cum ar fi hematologie, endocrinologie.

„Nimănui nu ar trebui să i se ia dreptul de a fi părinte. Chiar dacă la noi la clinică vin părinți cu cazuri dificile, care nu mai au nicio speranță să devină părinți, facem tot posibilul pentru ei și reușim, în multe dintre cazuri, să le împlinim dorința să își țină copiii în brațe. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei avansate de care dispunem, dar și muncii în echipă pe care o facem împreună, medici și pacienți. Este nevoie de răbdare și perseverență când vine vorba despre infertilitate”, a declarat dr. Andreas Vythoulkas.

Medicul a mai subliniat că diagnosticul corect și tratamenul adecvat pot face diferența.

Însă, potrivit lui, cuplurile care suferă de infertilitate trebuie să știe că timpul nu este aliatul lor, că este nevoie să meargă la specialist în infertilitate, dacă vor să devină părinți.

În România, 1 din 4 cupluri suferă de infertilitate, conform singurului studiu pe această temă, realizat la nivel național la noi în țară de clinica Genesis Athens și Asociația de Reproducere Umană din România în anul 2018.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe