Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Centru de excelență în infertilitate, deschis la București

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 2 iunie 2022, ora 10:00

Clinica Genesis Athens a deschis, miercuri, la București, cel mai mare centru de excelență în infertilitate din sud-estul Europei.

La deschiderea clinicii au fost prezenți 300 de copii și părinții lor – odinioară pacienți ai clinicii, acum părinți fericiți, care au venit să serbeze Ziua Copilului alături de specialiștii în infertilitate care le-au împlinit visul: dr. Andreas Vythoulkas, directorul clinicii din București, și prof. dr. Konstantinos Pantos, directorul clinicii din Atena.

centru de infertilitate

Citește și: Sfaturi pentru gravide de la specialiști: să nu se teamă de nașterea în spital

Cu o suprafață de 6.500 metri pătrați și 8 săli de operație, clinica va putea face 1.500 de intervenții lunar, propunându-și să trateze patologii care țin atât de infertilitatea femeii, cât și de cea a bărbatului, dar și afecțiuni conexe, cum ar fi hematologie, endocrinologie.

„Nimănui nu ar trebui să i se ia dreptul de a fi părinte. Chiar dacă la noi la clinică vin părinți cu cazuri dificile, care nu mai au nicio speranță să devină părinți, facem tot posibilul pentru ei și reușim, în multe dintre cazuri, să le împlinim dorința să își țină copiii în brațe. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei avansate de care dispunem, dar și muncii în echipă pe care o facem împreună, medici și pacienți. Este nevoie de răbdare și perseverență când vine vorba despre infertilitate”, a declarat dr. Andreas Vythoulkas.

Medicul a mai subliniat că diagnosticul corect și tratamenul adecvat pot face diferența.

Însă, potrivit lui, cuplurile care suferă de infertilitate trebuie să știe că timpul nu este aliatul lor, că este nevoie să meargă la specialist în infertilitate, dacă vor să devină părinți.

În România, 1 din 4 cupluri suferă de infertilitate, conform singurului studiu pe această temă, realizat la nivel național la noi în țară de clinica Genesis Athens și Asociația de Reproducere Umană din România în anul 2018.

Etichete: infertilitate centru de excelenta infertilitatea femeii dr Andreas Vythoulkas

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.