Newsflash
Știri

Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire

de Dorina Novac - feb. 8 2023
Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire

Asociația Zi de Bine amenajează în Râmnicu Vâlcea, în colaborare cu Asociația AVA, un Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire.

Centrul va deservi atât copii cu sindrom Down sau autism, cât și copii tipici, din medii defavorizate.

logopedie

„În România sunt aproximativ 400.000 de copii cu tulburări de pronunţie, conform Centrului de Resurse Educaţionale, iar din cauza unor sunete necorectate la timp, mulți copii ajung să fie marginalizați de colegi și chiar de profesori. De aici și până la a deveni un adult cu anxietăți de interacțiune socială, este doar un pas”, se arată într-un comunicat.

Ședințele de logopedie îi vor ajuta pe copii să învețe cum să se exprime corect, pentru o viață socială sănătoasă.

Datele arată că numărul copiilor cu probleme de vorbire este în creştere, deşi numărul celor examinaţi este în scădere. În cazul în care nu se intervine la timp, aceste tulburări de vorbire au consecințe grave asupra dezvoltării personalității.

„Luna aceasta ne-am orientat către dezvoltarea unui proiect care poate reprezenta baza adultului sănătos și încrezător de mâine. Proiectul lunii februarie este despre vindecarea vorbirii. Copilul care pronunță greșit riscă să devină elevul care scrie greșit și care citește greșit. Pe termen lung, tulburările de pronunție pot influența adaptarea socială, abilitățile de comunicare și relaționare. Iar VORBĂREȚ - Centrul de logopedie, va ajuta în timp sute de copii din medii defavorizate să-și crească, prin vorbire corectă, șansele de a reuși în viață”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe