Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Centru medical acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 1 septembrie 2021, ora 15:23

Centrul medical Emerald a fost acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie și este, astfel, primul și singurul laborator de rezonanță magnetică cardiovasculară din Sud-Estul Europei care primește această recunoaștere.

La nivel european, doar 13 alte centre au fost recunoscute, din opt țări: Marea Britanie, Italia, Spania, Franța, Elveția, Olanda, Lituania și Egipt, potrivit unui comunicat al instituției.

centru medical

Astfel, România, prin Centrul Medical Emerald, se alătură unei companii selecte de centre de excelență în cardiologie și imagistică cardiovasculară, precum Manchester University NHS Foundation Trust, University Hospital Zürich, Barts Heart Centre – CMR Unit sau Cardiovascular Institute Paris Sud Massy.

Stagii de fellowship pentru cardiologi

Această acreditare oferă Centrului Medical Emerald posibilitatea de a desfășura proiecte de cercetare și studii clinice, precum și desfășurarea unor stagii de pregătire în colaborare cu Societatea Europeană de Cardiologie.

Astfel, tinerii cardiologi din România sau din străinătate pot beneficia de pregătire (stagii de fellowship) alături de echipa medicală Emerald la noi în țară.

„Echipa de imagistică cardiovasculară prin rezonanță magnetică Emerald (CARDIO-RM) este o echipă medicală multidisciplinară formată din medic cardiolog, radiolog și tehnician/asistent, alături de o echipă administrativă care se ocupă de preluarea și pregătirea corespunzătoare a cazurilor în funcție de particularitățile fiecărui pacient”, se arată în comunicat.

Echipa este formată din Răzvan Capșa, medic primar radiologie și imagistică medicală, cu experiență de peste 15 ani în imagistică cardiovasculară, Radu Nicolaescu, radiolog specializat în RM cu un interes special pentru bolile cardiace congenitale și Sebastian Onciul, cardiolog imagist pregătit în Marea Britanie în domeniul Cardio-RM, co-editor al Ghidului de Rezonanță Magnetică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie și al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară (ESC/EACVI), cu acreditare nivel 3 în CARDIO-RM oferită de EACVI.

De la lansarea centrului, echipa Emerald a efectuat peste 1500 de investigații CARDIO-RM pentru pacienți din 30 de centre medicale din 14 orașe din țară, colaborând în rezolvarea acestor cazuri cu peste 100 de medici cardiologi.

Aproximativ 200 de investigații au fost realizate gratuit, beneficiarii fiind cazuri sociale în care investigația prin rezonanță magnetică a avut un rol crucial în stabilirea diagnosticului, modularea tratamentului și a prognosticului pacientului.

Etichete: centru medical Societatea Europeana de Cardiologie Cardiologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.