Newsflash
Știri

Centru modular de evaluare pentru pacienții COVID la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara

de L. Budin - iul. 26 2022
Centru modular de evaluare pentru pacienții COVID la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara

Spitalul Clinic Județean de Urgență” Pius Brînzeu” Timișoara înființează un centru medical modular de evaluare, destinat exclusiv pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2

Spațiul total al centrului este de 40 metri pătrați, distribuit pe suprafața a trei containere noi, se arată într-un comunicat. Containerele sunt dispuse exterior clădirii spitalului, pe platforma din apropierea intrării în UPU. 

test-covid-bun

Amenajarea centrului este concepută pentru protejarea pacienților și personalului din întregul spital, astfel că activitatea medicală, din toate secțiile acestuia și din ambulatoriu, să se desfășoare nestingherită  și la capacitate maximă. 

Zona modulară va fi demarcată cu inscripționări vizibile de la intrarea laterală spitalului, cea care duce către UPU.

SCJUT are în vedere supravegherea zonei și a întregii activități medicale și menținerea măsurilor de igienă ce se impun a fi aprobate de instituțiile abilitate, iar procedurile ce vor fi aplicate urmăresc eliminarea riscului expunerii și transmiterii virusului”, se mai arată în comunicat.

Centrul de evaluare  al SCJUT va funcționa exclusiv pentru pacienții confirmați COVID-19 prin teste de laborator RT-PCR sau prin teste rapide antigen. SCJUT dispune de întreg echipamentul specific necesar activității medicale din Centru.

În funcție de adresabilitate, putem asigura și evaluare pediatrică. Dispunem de suport medical de specialitate necesar protejării copiilor și suntem pregătiți pentru investigații clinice și pentru a indica tratamentul adecvat fiecărui pacient în parte. (...) Existența unui astfel de centru medical gratuit, atât pentru adulți cât și pentru copii, previne apariția formelor critice ale bolii infecțioase”, a declarat managerul SCJUT, ș.l.dr. Sorin Barac. 

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara preia de azi pacienți COVID

Se înființează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea IAAM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe