Newsflash
Știri

Centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități, la Râmnicu Vâlcea

de Dorina Novac - ian. 17 2022
Centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități, la Râmnicu Vâlcea

Un centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități urmează să fie amenajat la Râmnicu Vâlcea.

Centrul incluziv va fi un spațiu în care copiii cu nevoi speciale vor primi servicii de recuperare psihică, emoțională și fizică, în timp ce părinții lor vor primi sprijin emoțional și psihologic.

Centru multifunctional

Proiectul #CreștemBINE este demarat de Asociația Zi de Bine împreună cu Asociația AVA.

Prin amenajarea Centrului de la Râmnicu Vâlcea, 40 de copii cu dizabilități (tulburare din spectrul autist, sindrom Down, ADHD, întârzieri în dezvoltare, diferite pareze) din județ, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani vor primi sprijin.

În plus, la acest număr se adaugă familiile lor, aparținătorii, prietenii, cadrele didactice și mediul social apropiat, atingând astfel un număr de 400 de beneficiari indirecți ai proiectului #CreștemBINE.

„Este greu să te lupți cu Sindromul Down, deși cuvântul luptă n-ar avea ce să caute aici. Dar realitatea unei existențe cu sindrom Down presupune multă luptă. Cu un diagnostic deseori neașteptat, cu necunoscutul pe care îl aduce, cu adaptarea, cu integrarea și cu toate transformările pe care le presupune un destin diferit. Special. Despre copiii speciali este luna Ianuarie. La ei ne gândim la început de 2022. La ei și la mai binele lor”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Clădirea în care urmează să fie amenajat spațiul multifuncțional va fi complet renovată și utilată, de la fațada clădirii, casa scării, sala de așteptare, sala de ateliere cu pereți interactiv educaționali, sala de terapii ocupaționale și kinetorerapie cu spalier și un mic perete de cățărat, bandă de alergat, masă pentru kinetoterapie, oglindă cu bară de lemn pentru dans, sala de sport cu toate accesoriile necesare, cabinet pentru psihoterapie, grupurile sanitare, la sala de logopedie și toate holurile de legătură.

În luna ianuarie, Asociația Zi de Bine și Asociația AVA, împreună cu voluntarii vor înlocui și vopsi uși, vor pune geamuri și grilaje, zugrăvi, pune parchet, vor verifica sistemul de încălzire, înlocui sistemele de iluminat, vor cumpăra și monta tot mobilierul plus accesoriile specifice, vor schimba jaluzele și renova complet grupurile sanitare.

„Misiunea noastră este de a aduce liniște, echilibru, zâmbete pe chipurile copiilor cu dizabilități și familiilor acestora prin programe care să se axeze pe conectare emoțională și mișcare, pe lângă învățarea cifrelor și literelor. Părinții au, de asemenea, nevoie de refacerea legăturii cu ai lor copii și cu ei înșiși”, au adăugat Maria Vlăsceanu și Alina Dina-Tanasie, fondatoarele Asociației AVA.

În județul Vâlcea se află peste 1.600 de copii cu dizabilități. Dintre aceștia, aproximativ 900 sunt cu cerințe educaționale speciale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe