Newsflash
Știri

Centru pentru seniori, copii și animale, amenajat în județul Brașov

de L. Budin - iul. 13 2022
Centru pentru seniori, copii și animale, amenajat în județul Brașov

Asociația Zi de Bine înființează un centru pentru bătrânii singuri și copiii care provin din familii cu situație financiară precară - dar și pentru animalele abandonate.

Inițiativa, realizată în colaborare cu Asociația BertaLand, are rolul de a îmbunătăți calitatea vieții prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și activ, unde vor avea loc activități educaționale, de socializare, de mișcare și de creație, special pregătite pentru beneficiari. Centrul BertaLand sau #CasaPlină va fi amenajat în Sânpetru, județul Brașov și își va deschide porțile la sfârșitul lunii iulie, se arată într-un comunicat. 

Asociația Zi de Bine_#CasaPlină

În cadrul centrului vor avea loc activități pentru seniori, de la seri de dans, concursuri de șah și yoga până la ateliere creative, terapii și excursii. Copiii vor beneficia de diverse activități, care le vor oferi o bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 40.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine.

Acum doi ani am colaborat pentru prima dată cu Asociația BertaLand (...) De atunci, asociația a dezvoltat mai multe programe care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copiii din familii cu situații financiare precare, pentru seniori care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animale abandonate sau abuzate. Astăzi ducem mai departe visul Laurei, fondatoarea Asociației BertaLand, și amenajăm acel Acasă care va integra nevoile tuturor”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

La centrul BertaLand nu vor exista cuști: animalele abandonate vor fi preluate în regim de foster și pregătite pentru o viață în familie, având contact direct cu copiii, seniorii, dar și cu și animale din cadrul centrului. 

Asociația Prematurilor: recorduri negative privind natalitatea

Medicii de familie trag un semnal de alarmă: Vaccinarea copiilor, în colaps

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe