Newsflash
Știri

Centrul de evaluare COVID al Spitalului „Victor Babeş” Timișoara îşi extinde programul

de Dorina Novac - iul. 27 2022
Centrul de evaluare COVID al Spitalului „Victor Babeş” Timișoara îşi extinde programul

Centrul de evaluare COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara își extinde programul de lucru.

De marți, 26 iulie, Centrul de Evaluare a pacienților cu COVID-19 înființat la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara își prelungește programul de lucru.

centru covid

Acesta va funcționa de luni până vineri, între orele 13:00 și 17:00. Programarea pacienților se poate face în intervalul orar 08:00-11:00.

Citește și: Puncții mamare sub ghidaj ecografic, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

„Creșterea numărului de cazuri din ultimele zile a făcut necesară această prelungire a programului de lucru. Încercăm, astfel, să creștem și numărul pacienților ce pot fi evaluați într-o zi. Deocamdată, vorbim de 20 de bolnavi în cele 4 ore de funcționare a Centrului. Ca și până acum, fiecărui pacient i se realizează analizele biologice uzuale, măsurăm saturația de oxigen din sânge, tensiunea și realizăm analize imagistice, low dose CT sau radiografie. În funcție de rezultatul acestora, stabilim dacă este necesară internarea sau pacientul poate fi tratat la domiciliu”, a precizat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Evaluarea se face în construcțiile modulare amplasate în curtea unității sanitare, iar analizele imagistice sunt realizate în cadrul Centrului de Radiologie din clădirea Secției de Pneumologie.

În Spitalul „Victor Babeș” Timișoara sunt internați 38 de pacienți, dintre care doi sunt în secția de Anestezie Terapie Intensivă. Potrivit reprezentanților unității medicale, 9 dintre pacienți sunt copii cu vârstele între 2 luni și 9 ani.

„Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Și îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflați în zona roșie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toții au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numără printre persoanele internate și pacienti de 30 și 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit puțin prea repede. Ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menține acest ritm, vom asista la o creștere accentuată a numărului de cazuri în zilele și săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme ușoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu”, a menționat prof. dr. Cristian Oancea, manager Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Principalele simptome ale COVID-19 sunt cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respirație, stare de oboseală permanentă, tuse, febră musculară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe