Newsflash
Știri

Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral de la SJU Slatina, funcţional de miercuri

de Dorina Novac - ian. 20 2022
Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral de la SJU Slatina, funcţional de miercuri

Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral pentru pacienţii cu COVID-19 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost operaţionalizat miercuri.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a dat asigurări că Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral (CEVTA) dispune de medicamente antivirale atât pentru administrare în sistem de internare de zi cât şi pentru tratament în ambulatoriu.

centru

Managerul SJU Slatina, Angela Nicolae, a precizat că în centrul de evaluare vor fi primiţi numai pacienţi confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 şi noua structură a avut un prim pacient chiar miercuri după-amiaza, în primele ore după operaţionalizare, potrivit Agerpres.

CETVA este situat la primul etaj din clădirea Medicală a SJU Slatina, unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19 şi în apropierea laboratorului de radiologie, astfel încât bolnavii să nu fie nevoiţi să iasă din imobil pentru investigaţii imagistice.

Centrul dispune de o sală de tratament şi de două saloane cu câte cinci paturi pentru pacienţii care au nevoie de tratament în regim de internare de zi.

„Suntem pregătiţi de astăzi să primim pacienţi în acest centru, deja a venit un pacient care va fi evaluat şi se va decide asupra tratamentului pe care îl va primi. Avem stocuri de Favipiravir, antiviral ce poate fi primit gratuit de pacienţi pentru tratament în ambulatoriu şi mai avem anticorpi monoclonali ce pot fi administraţi în spital, în regim de internare de zi”, a spus Angela Nicolae.

centru de evaluare si tratament antiviral

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Radu Ene, a precizat că până acum în spital nu au fost folosiţi pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 anticorpi monoclonali deoarece bolnavii care s-au adresat spitalului nu au întrunit condiţiile pentru a li se administra acest tratament, în principal din cauza perioadei mari de la debutul simptomelor până la prezentarea la unitatea medicală.

„Dispunem de 20 de cutii de anticorpi monoclonali şi avem şi Favipiravir. În funcţie de solicitări, vom vedea dacă e nevoie şi de alte antivirale şi le vom achiziţiona”, a mai spus medicul.

Radu Ene a adăugat că operaţionalizarea CEVTA ar trebui să faciliteze accesul pacienţilor la tratamente anti-COVID, având în vedere că nu este necesară internarea pentru a primi medicamente antivirale, iar pacienţii au ajuns de multe ori în stare agravată la spital pentru că au evitat sau refuzat să se interneze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe