Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, închis din cauza COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 29 septembrie 2020, ora 15:19

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița a fost oprită temporar după ce 12 angajați au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma  testărilor periodice efectuate personalului din centrele de transfuzie din țară, au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 12 persoane angajate ale Centrului  de Transfuzie Sanguină (CTS) Bistrița.

centrul de transfuzie bistrita
Sursă imagine: Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița / Facebook

 

O anchetă epidemiologică este în desfășurare, iar activitatea centrului a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud.

În data de 26 septembrie a fost efectuată o dezinfecție la sediul centrului, urmând ca astazi, ora 18:00 sa fie realizată o nouă dezinfecție.

„Menționăm ca la nivelul CTS Bistrița Năsăud au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie”, a anunțat Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină  din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița.

Institutul Național de Hematologie Transfuzională „Prof.C.T.Nicolau” București va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecție sanitară și testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

Etichete: virusul SARS-CoV-2 centru de transfuzie sanguina ancheta epidemiologica dezinfectie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.