Newsflash
Știri

Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, închis din cauza COVID-19

de Dorina Novac - sept. 29 2020
Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, închis din cauza COVID-19

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița a fost oprită temporar după ce 12 angajați au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma  testărilor periodice efectuate personalului din centrele de transfuzie din țară, au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 12 persoane angajate ale Centrului  de Transfuzie Sanguină (CTS) Bistrița.

centrul de transfuzie bistrita
Sursă imagine: Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița / Facebook

 

O anchetă epidemiologică este în desfășurare, iar activitatea centrului a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud.

În data de 26 septembrie a fost efectuată o dezinfecție la sediul centrului, urmând ca astazi, ora 18:00 sa fie realizată o nouă dezinfecție.

„Menționăm ca la nivelul CTS Bistrița Năsăud au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie”, a anunțat Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină  din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița.

Institutul Național de Hematologie Transfuzională „Prof.C.T.Nicolau” București va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecție sanitară și testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe