Newsflash
Știri

Centrul mobil de vaccinare împotriva COVID-19 din Piața Obor își deschide porțile astăzi

de Florentina Ionescu - iun. 11 2021
Centrul mobil de vaccinare împotriva COVID-19 din Piața Obor își deschide porțile astăzi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat aseară Hotărârea nr. 39 prin care se propune, printre altele, scoaterea de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit Hotărârii nr. 39 a CNSU, la art. 2 „Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, două pentru operaționalizarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 la Piața Obor”. 

Documentul arată că alte două vor fi pentru operaționalizarea unor centre de vaccinare în zonele punctelor de trecere a frontierei de pe teritoriul județului Suceava. 

hotarare piata obor centru vaccinare

Vă reamintim că marți, 8 iunie, primarul Sectorului 2 (sector în care se află piața Obor), Radu Mihaiu, a scris pe o cunoscută rețea de socializare că dorește să ofere acces ușor la imunizarea împotriva COVID-19 tuturor categoriilor sociale.

„Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil „cea mai vizitată” de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor „mici de la Obor” vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare. Vineri, deschidem „Caravana de la Obor” - un nou centru de vaccinare mobil, unde oamenii se pot vaccina rapid și fără programare. Avem Pfizer și Johnson & Johnson, serul într-o singura doza”, a explicat Radu Mihaiu pe pagina sa oficială.

Primarul Sectorului 2 a mai scris și care este programul centrului de vaccinare din Piața Obor:

Vineri și Sâmbătă (11 și 12 iunie): 8:00-20.00.

Duminică: 8:00-18.00.

„Ca să fie clar pentru toată lumea, primaria nu plătește absolut niciun ban pe acești mici, ei fiind contribuția integrala și voluntara a Terasei Obor”, a mai precizat edilul. 

Totodată, pe pagina oficială Piata Obor Bucuresti, autoritățile au explicat că: „(...) au amenajat un centru de vaccinare ce-și va deschide porțile în data de 11 iunie 2021 (vineri). Toți cei care aleg să se vaccineze în cea mai mare și mai tranzitată piață din România vor primi de la Terasa Obor 3 mici cu muștar, chiflă și apă plată. Centrul va fi amplasat central, pe platforma exterioară a pieței”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe