Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Centrul modular de spitalizare pentru copiii cu cancer, de la ICF, finalizat

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 23 noiembrie 2020, ora 16:45

Construcția centrului modular de spitalizare de zi pediatrie de la Institulul Clinic Fundeni din București a fost finalizată.

Asociația Aripi spre Viață, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și Institutul Clinic Fundeni (ICF), anunță că a finalizat construirea primului centru modular de spitalizare de zi pediatrie, care vine în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și alte boli grave. Acest centru modular ajută la reducerea riscului de infecție cu SARS-CoV-2, în perioada pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

centru modular spitalizare zi pediatrie institutul clinic fundeni (7)

Construcția modulară prevede recepție, sală de așteptare, cabinet de testare, cabinet  de recoltare, cabinete pentru medici și asistente, cabinet pentru explorări funcționale, grupuri sanitare și 10 rezerve în care vor fi internați copiii care au nevoie de spitalizare de zi pentru administrarea de transfuzii de sânge, dozarea de citostatice, tratamentul cu citostatice de întreținere, analize de sânge și alte investigații ce nu necesită internare de lungă durată.

Alcătuit din 18 containere

Investiția pentru construcția Centrului de spitalizare de zi pediatrie a fost de aproximativ 737.080 lei, reprezentând construcția modulară (18 containere), instalații sanitare, electrice, grupuri sanitare, tapet PVC antibacterian, linoleum PVC antibacterian, uși și ferestre, plase împotriva insectelor, corpuri de iluminat, aparate de aer condiționat, conform normelor de funcționare la care s-a adăugat dotarea cu mobiler, rețea de internet, 4 calculatoare și 2 imprimante multifuncționale obținute de asemenea din donații.

„Asociația noastră a demarat proiectul de construire a primului centru de spitalizare de zi, în curtea Institutului Clinic Fundeni, pentru copiii și tinerii bolnavi de leucemie, talasemie, cancere și alte boli grave, copii care aparțin unei grupe de risc crescut în această perioadă, fiind imunodeprimați atât de boală cât și de tratamentul cu citostatice. Prin realizarea centrului în această perioadă se creează un plus de siguranță. Actul medical se desfășoară cu personal medical implicat direct în activitatea centrului, venind astfel în întâmpinarea unor nevoi reale și urgente ale copiilor afectați de cancer”, a declarat Nicoleta Stoenescu, președintele Asociației Aripi spre Viață.

Funcționarea în parametri optimi a centrului modular este un real suport pentru tot ce înseamnă spitalizare de zi pentru acești pacienți vulnerabili, a ținut să sublinieze managerul ICF.

„Încă de la debutul pandemiei de COVID-19, Institutul Clinic Fundeni și-a reconfigurat activitatea, punând un accent deosebit pe protejarea pacienților din perspectiva prevenirii transmiterii bolilor infecțioase. În tot acest context pandemic, a fost prioritizată și activitatea de furnizare a serviciilor medicale pentru copiii incluși în programul național de oncologie, de hemofilie și talasemie, precum și a altor pacienți pediatrici cu multiple afecțiuni, realizând, într-un parteneriat consolidat cu Asociația Aripi Spre Viață și ARPIM, un sistem modular sanitar dotat la standarde competitive și de siguranță”, a declarat prof. dr. Anca Coliță, manager la Institutul Clinic Fundeni.

Principalul pertener în derularea proiectului este Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), care a contribuit cu suma de 700.000 lei pentru realizarea centrului modular, potrivit comunicatului.

„Am înțeles cât de important este în această perioadă să contribuim la astfel de proiecte pentru a separa fluxurile, a reduce aglomerația, expunerea și, astfel, să putem evita transmiterea virusului în Institutul Clinic Fundeni. Proiectul Asociației Aripi spre Viață este unul de foarte mare folos pentru copiii cu boli grave, unul dintre proiectele de impact susținute în această perioadă de ARPIM. Dacă ne referim la sprijinul acordat sistemelor de sănătate, numai în România ARPIM și companiile sale membre au donat peste 33 de milioane de lei în bani, echipamente de protecție sau în medicamente - donații către stat, asociații și fundații, societăți medicale sau alte organizații implicate activ în lupta COVID-19”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Dotarea cu aparatură medicală

Demersului Aripi Spre Viață i s-au alăturat și alte companii și oameni care au înțeles necesitatea urgentării finalizării acestui proiect, se arată în comunicatul Asociației Aripi spre Viață, un ONG înființat în anul 2010, care desfășoară proiecte care contribuie la îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor afectați de leucemie, cancere și alte boli grave.

„Dorim să mulțumim tuturor pentru implicarea exemplară și sperăm cât mai repede să reușim dotarea cu aparatură medicală necesară desfășurării tratamentelor medicale. Susținerea acestor copii a devenit în toți acești ani parte din viețile noastre, am creat adevărate legături sufletești și am încercat de fiecare dată să răspundem «prezent» și să facem tot ce putem pentru a oferi un real ajutor celor aflați în nevoie”, a mai spus Nicoleta Stoenescu, președintele Asociației Aripi spre Viață.

De la începutul anului și până în prezent, această asociație a sprijinit mai multe spitale prin dotarea cu aparatură medicală – ventilatoare, monitoare pentru funcții vitale, poligraf, capnograf, spirometru, lămpi pentru sterilizarea aerului, nebulizatoare, injectomate, infusomate, pulsoximetre și echipamente de protecție, contribuind astfel la salvarea vieților copiilor și tinerilor diagnosticați cu boli grave.

Etichete: Institutul Clinc Fundeni institutul clinic fundeni centru modular pediatrică secție de oncologie pediatrică sectie pediatrie oncopediatrie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC