Newsflash
Știri

CEO, caut serviciu

de Dr. M.G.M. - nov. 10 2014
CEO, caut serviciu

Migraţie

images

25 de ani

anterior debutului simptomelor, nivelul unei proteine asociata cu boala Alzheimer incepe sa scada, aratand un risc crescut de aparitie a bolii.

Pentru prima oară după 2005/2006, mai multe asistente au venit să muncească în UK decât au plecat să muncească în afara ţării, iar din numărul noilor angajate pe aceste posturi, aproximativ un sfert vin din afară. Este o risipă de bani, care ajung la firmele de recrutare, şi o planificare defectuoasă pe termen lung, atrag atenţia şefii Colegiului Regal al Asistentelor, subliniind că asistentele care vin din exterior fac o treabă foarte bună, şi că pacienţii au nevoie de personal medical suficient. Ar fi cazul să reanalizăm câte asistente îngrijesc pacienţii din România.

 

Concediere

 

Sanofi şi-a concediat CEO-ul din cauza stilului de management necomunicativ, scrie Wall Street Journal. „Autoritar, solitar şi secretos“, detaliază Reuters. Germano-canadianul Christopher Viehbacher a pierdut încrederea boardului pentru că ar fi ţinut  secrete detaliile „Proiectului Phoenix“, prin care urmărea să vândă un portofoliu de me­dicamente mai vechi, în valoare de peste opt miliarde de dolari. Viehbacher a preluat funcţia de CEO în 2008 şi a primit de atunci laude şi critici pentru că a încercat să internaţionalizeze unul dintre jucătorii majori de pe piaţa franceză. Sanofi este a doua companie farmaceutică din Franţa privind cota de piaţă şi a pierdut mult în ultimii ani în faţa producătorilor de generice. Preşedintele Serge Weinberg va prelua funcţia temporar.

 

Pe limba copiilor

 

Din seria „Cum de nu ne-am gândit la asta până acum?“, Academia Americană de Pediatrie a transformat personajele de cărţi pentru copii în vedetele unei noi campanii de conştientizare a bolilor prevenibile prin vaccinare. Astfel, în octombrie a demarat „Ivy + Bean vs. Pojarul!“ Campania oferă copi­ilor şi părinţilor, cu umor, informaţii despre imu­ni­zare în general, despre vaccinarea contra rujeolei în special. Creatoarea celor două personaje, Sophie Blackall, a desenat o serie specială, tip bandă desenată, în care ara­tă de ce este bine să te vaccinezi. Programul este sponsorizat de Iniţiativa Measles&Rubella (un parteneriat între Crucea Roşie americană, CDC, UNICEF, OMS şi Fundaţia Naţiunilor Unite), împreună cu AAP şi Chronicle Books.

 

Fără ţigări electronice

 

Britanicii au interzis folosirea ţigărilor electronice în autobuze, trenuri, metrouri, precum şi pe peroane şi în staţii, cu excepţia staţiilor de autobuz. Călătorii suprinşi fumând vor primi o avertizare verbală, iar dacă nu se conformează pot fi amendaţi. Interdicţia se aplică liniilor de stat, care acoperă majoritatea transportului regiunii de sud-est, metropolitane a Angliei (Greater London) şi urmăreşte reducerea riscului de incendii.


Notă autor:

BIBLIOGRAFIE

Note personale etc, Note personale etc Note personale etc Note personale etc Note personale etcv

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe