Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cercetare revoluționară

Viața Medicală
Bianca PÂNZARU luni, 13 mai 2019, ora 10:40

Bărbaţii diagnosticaţi cu cancer de prostată ar putea fi trataţi cu ajutorul unei singure doze concentrate de radiaţie, arată un nou studiu realizat de cercetători britanici.

Brahiterapia HDR administrată într-o singură doză este considerată sigură și eficientă pentru pacienți cu cancer de prostată cu risc scăzut. Este concluzia care se desprinde dintr-un studiu științific prezenta la congresul Societății europene de radioterapie (ESTRO) de la Milano ce a avut loc perioada 26-30 aprilie. Medici din Marea Britanie au verificat ipoteza eficienței și siguranței iradierii într-o singură ședință de 19 Gy, prin brahiterapie HDR (HighDoseRate). 441 de pacienți au fost tratați între 2013 și 2018 în unul dintre cele șapte centre care au participat la studiu. Valorile PSA, utilizate pentru monitorizarea răspunsului la tratament, au fost verificate la doi și respectiv trei ani.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.