Newsflash
Știri

Cercetare: rezultatele cardiologilor români, în New England Journal of Medicine

de L. Budin - mar. 15 2022
Cercetare: rezultatele cardiologilor români, în New England Journal of Medicine

Revista New England Journal of Medicine a publicat recent rezultatele proiectului de cercetare DISCHARGE, finanțat de Comisia Europeană, la care au contribuit și cardiologii din Târgu Mureș.

În cadrul proiectului coordonat de Universitatea din Berlin/Spitalul Charité, cercetători din 31 de spitale europene, inclusiv din două centre din România (Centrul Medical CardioMed și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș), au desfășurat o cercetare comună, se arată într-un comunicat. Specialiștii au demonstrat că Angio Computer Tomografia (CT) oferă informații de calitate egală, dar cu mai puține complicații, decât coronagrafia invazivă.

cercetare_inima1

În România, lucrările au fost coordonate de prof. univ. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul UMFST Târgu Mureș. Dr. Benedek este și membru în comitetului director al trialului european, coordonator al tuturor centrelor din Europa de Est și unul din principalii autori ai studiului publicat în New England Journal of Medicine, se mai arată în comunicat. 

FASFR: campanie pentru utilizarea rațională a suplimentelor alimentare

În România, procedurile imagistice s-au realizat la Centrul Medical CardioMed care, datorită infrastructurii sale, a reușit să includă în proiect peste 300 de pacienți cardiovasculari.

Printre autorii articolului se numără cinci cardiologi târgmureșeni, sub coordonarea prof. univ. dr. Theodora Benedek.

Aceasta este cea mai numeroasă contribuție înregistrată vreodată de o echipă din România, ca autori plini, într-o publicație din New England Journal of Medicine, revistă cu factor de impact de 91,2, care o plasează pe locul 1 în clasamentul mondial al revistelor de specialitate medicală”, se mai arată în comunicat.

Vot favorabil reorganizării ANMDMR

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe