Newsflash
Știri

Cercetarea – de la ipoteză la concluzie

de - oct. 23 2009
Cercetarea – de la ipoteză la concluzie

Doi ani mai târziu am început să lucrez în cercetare într-un laborator de Genetică de la Universitatea Yale, pe un proiect ce explora funcţia unei variante a ADN polimerazei beta identificată în cancerul gastric. (...)

Dacă rezultatele experimentelor noastre ar fi confirmat ipoteza proiectului, am fi arătat că această polimerază joacă un rol în declanşarea sau/şi propagarea cancerului gastric.
   Cine s-ar fi gândit că în ştiinţele biomedicale, cercetarea este o cale ce poate fi urmată? Dacă studenţii români de la universităţile din SUA nu mi-ar fi spus de această opţiune, probabil că visul meu de a înţelege ce se întâmplă la nivelul molecular al organismelor şi de a-mi folosi creativitatea ştiinţifică n-ar fi fost realizat. Foarte puţini studenţi din liceele din România, care excelează în ştiinţele naturii, acordă o şansă cercetării. E adevărat că astăzi sunt puţine oportunităţi de a lucra în cercetare la universităţile din ţară, dar orizonturile se lărgesc odată ce studenţii privesc în afara României. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.
 

Dl prof. dr. G. Cornuţiu, de la Oradea, colaborator de nădejde al săptămânalului „Viaţa medicală“, bine cunoscut cititorilor noştri, încă optimist în ceea ce priveşte viitorul în ştiinţă al acestei ţări şi interesat de promovarea la timp a tineretului în acest domeniu, ne propune textul alăturat semnat de Casandra Maria Panea. Autoarea este eminent cercetător la Departamentul de Genetică al Universităţii Yale; în ţară a obţinut premii şi medalii de aur la olimpiadele de Chimie, Diploma de Merit acordată de Preşedintele României (2004), Diploma de Excelenţă acordată de Ministerul Educaţiei (decembrie 2005) ş.a.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe