Newsflash
Știri

Cetățenii ucraineni din România, încurajați să raporteze reacțiile adverse ale medicamentelor

de Florentina Ionescu - apr. 14 2022
Cetățenii ucraineni din România, încurajați să raporteze reacțiile adverse ale medicamentelor

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a transmis o informare prin care arată că cetățenii ucraineni aflați în țara noastră sunt sfătuiți să raporteze reacțiile adverse la medicamente.

Într-un comunicat din 12 aprilie a.c. ANMDMR afirmă că încurajează raportarea reacțiilor adverse ale medicamentelor de uz uman și ale vaccinurilor de către cetățenii din Ucraina aflați pe teritoriul României, prin intermediul profesioniștilor din domeniul sănătății. 

raportare reactii adverse de catre cetatenii ucraineni

Astfel, într-un document elaborat în limba engleză, care se adresează pacienților care vin din Ucraina în România, se explică: ce este o reacție adversă, cum poate fi raportată o reacție adversă suspectată după ce persoana a luat un medicament, ce fel de reacții adverse ar trebui să raporteze la ANMDMR. 

cum raportam reactii adverse

În paginile documentului există o secțiune specială în care este explicat, pas cu pas, cum poate fi făcută raportarea reacțiilor adverse la medicamente:

  • Prin contactarea unui medic sau unui farmacist, care poate face o notificare către ANMDM
  • Prin folosirea unui instrument online pentru a raporta reacțiile adverse
  • Prin trimiterea unui e-mail la adresa adr@ro cu toate detaliile despre reacția sau reacțiile adverse pe care persoana le suspectează. E-mailul poate fi trimis în limba engleză sau în limba română.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe