Newsflash
Știri

CFB: „Nu toți farmaciștii vor beneficia de stimulentul de risc”

de Dorina Novac - iun. 22 2020
CFB: „Nu toți farmaciștii vor beneficia de stimulentul de risc”

Colegiul Farmaciștilor din București a anunțat că nu toți farmaciștii care au lucrat în perioada stării de urgență vor beneficia de stimulentul de risc.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Colegiului Farmaciștilor din București (CFB), după ce în data de 17 iunie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 82/2020 privind aprobarea și modificarea OUG nr. 43/2020 referitoare la acordarea stimulentului de risc de 2.500 lei în contextul pandemiei de COVID-19.

farmacistii_stimulent de risc
Sursă imagine: unsplash.com

 

Potrivit sursei citate, Art, 8, alin (1) a fost completat cu litera f^1) care prevede în mod explicit că printre potențialii benficiari ai stimulentului se numără și personalul din farmaciile comunitare.

Cu toate acestea, reprezentanții CFB spun că în același paragraf sunt precizate 2 condiții limitative:

  • Diversele categorii de potențiali beneficiari să fi activat în timpul stării de urgență (condiție îndeplinită de marea majoritate a farmaciștilor);
  • Diversele categorii de potențiali beneficiari să fi avut în evidență sau sub tratament pacienți suspectați sau confirmați cu COVID-19 (condiție greu demonstrabilă cel puțin la nivelul farmaciilor comunitare).

„Așteptăm emiterea normelor metodologice de aplicare ale acestei legi care să stipuleze cum poate fi dovedit contactul personalului din farmaciile comunitare cu pacienții suspectați sau confirmați ca având COVID-19. Totuși, chiar și în absența acestor norme, pare evident că NU toți farmaciștii care au lucrat pe perioda stării de urgență vor beneficia de acest stimulent”, transmite Colegiul Farmaciștilor din București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe