Newsflash
Știri

CGMB a aprobat construirea unui spital multifuncţional în Capitală

de L. Budin - mar. 31 2022
CGMB a aprobat construirea unui spital multifuncţional în Capitală

Unitatea sanitară va fi construită pe stradă din Sectorul 5, pe un teren cu o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Hotărârea a fost aprobată în şedinţa din data de 30 martie a Consiliului General al Municipiului București, informează Agerpres

spital-nou

Terenul din strada N. D. Cocea nr. 78 – 82 a trecut în anul 2015 în administrarea CGMB, din cea a Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane. La momentul respectiv se intenționa construirea de locuinţe sociale pe suprafața respectivă. S-a constatat apoi că întreaga zonă nu beneficiază de o unitate sanitară.

Ţinând cont de faptul că, până în prezent, nu au fost demarate lucrările de execuţie de locuinţe sociale, se propune prin prezentul proiect de hotărâre schimbarea destinaţiei terenului, în vederea realizării unui spital multifuncţional şi a unor spaţii adiacente pe raza Sectorului 5”, se arată în referatul de aprobare, semnat de primarul general, Nicuşor Dan.

Se intenționează ridicarea unei unități sanitare conform standardelor europene.

Realizarea acestui obiectiv de investiţii va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde ridicate, de ultimă generaţie”, prevede documentul.

Rafila: lista spitalelor care pot fi finanţate din PNRR trebuie completată

Medicii de familie nu cred că pot distribui toată iodura de potasiu

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe